Pseudofolliculitis barbae (ingegroeide baardharen)

Ongewenste haargroei

Pseudofolliculitis barbae (ingegroeide baardharen)

Pseudofolliculitis barbae is een pijnlijke chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door scheerbulten bij de baardstreek. Deze kleine ontstekingen ontstaan door ingegroeide haren.  Het komt vooral bij mannen met een donkergetint huidtype voor. Pseudofolliculitis barbae kan een last met zich meebrengen, vooral wanneer het belangrijk voor je is om een gladgeschoren uiterlijk te hebben. Gelukkig zijn er manieren om ingegroeide haren te voorkomen en te behandelen.


Behandeling
Pseudofolliculitis barbae is goed te behandelen. Wanneer de haren bruin of zwart van kleur zijn, kunnen we laser ontharen toepassen. De laser geeft een felle lichtflits af, die in het haarzakje wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt vernietigd.

Tips van de huidtherapeut
Om ingegroeide haren te voorkomen, kun je een paar dingen doen. Gebruik geen bot scheermesje en scrub de huid met een scrubhandschoen regelmatig op de gebieden waar je vaak ingegroeide haartjes krijgt. Probeer indien mogelijk de haartjes niet kort te scheren, maar gebruik bijvoorbeeld een trimmer.