Skip to main content

Coagulatie

Specialistenwerk: een wratje, gerstekorrel, bloedblaasje of vetbultjes verwijderen. Maar soms kun je daarvoor niet bij jouw huisarts of dermatoloog terecht. De kleine onschuldige oneffenheden zijn dan niet ‘medisch’, maar wel ‘cosmetisch’ storend. Wat nu? Bij Huid & Laser Kliniek Delft maken onze ervaren huidtherapeuten alle tijd voor je. We gaan uiterst zorgvuldig te werk en kiezen de coagulatiemethode die het best bij jou past. Soms met een electrocoagulatienaaldje, soms met zapper of curette-ring. Maar altijd voor het beste resultaat. 

Ze zijn gelukkig vaak onschuldig: steelwratjes (fibroom of skintag), ouderdomswratjes, zwarte of bruine bultjes, bloedblaasjes en gerstekorrels. Maar je kunt je er wel aan storen. Laten we er dan wat aan doen met een coagulatiebehandeling. Met een puntige warme elektrode of scherp ringetje verwijderen we oneffenheden snel en effectief. 

Tijdens een gratis consultgesprek bij Huid & Laser Kliniek Delft bespreken we je wensen en kijken we naar de te behandelen plekjes. Zo kunnen we eventuele oorzaken achterhalen, maar ook meteen een zorgvuldig behandelplan opstellen. Vaak zijn er maar 1 of 2 vervolgafspraken nodig.

Coagulatie in onze kliniek kent vijf bewezen effectieve methodes. Van lasertherapie tot een electrocoagulatie naaldje. Met een behandeling die past bij jouw huidtype, verwijderen wij de  oneffenheden waar jij je aan stoort. Daarna herstelt de huid meestal al binnen een week. 

Stappenplan coagulatie

Coagulatie bij Huid & Laser Kliniek Delft kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo zijn er binnen onze kliniek 3 verschillende methoden, waaronder: curette-ring i.c.m. verdovende spray, lasertherapie, en een behandeling met een electrocoagulatie naaldje. Omdat iedereen - en daarmee ook de huidindicatie - verschillend is. Dit is hoe wij in 5 stappen jouw huid verbeteren: 

Stap 1.

We maken een foto van de huid voor het optimale voor en na resultaat;

Stap 2.

De huidtherapeut adviseert de coagolatiemethodie die het best bij jouw huid past;

Stap 3.

Voordat de eerste behandeling start, ontsmetten we de huid vakkundig;

Stap 4.

Met gerichte warmte wordt het plekje aangestipt, dichtgebrand of weggeschraapt;

Stap 5.

We bespreken samen de voortgang, het verdere behandelplan en gebruik van producten.

Na de coagulatie behandeling kan je huid er een paar dagen wat rood uitzien. Geen zorgen, dit hoort er bij. Binnen een week verdwijnen ook de kleine korstjes en zal jouw huid helemaal genezen. We adviseren je om de plekjes tot 4 weken na de behandeling goed tegen de zon te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld dagelijks een zonnecrème met een SPF van minimaal factor 30. Wel mogen de plekjes 1 dag na de behandeling gecamoufleerd worden met make-up.

Aantal behandelingen 

Wil je een steelwratje of vetbultje laten verwijderen? Gemiddeld zijn er bij dit type oneffenheden 1 tot 2 behandelingen per plekje nodig. Natuurlijk is het aantal afspraken deels afhankelijk van de grootte van het gebied dat je wilt laten behandelen bij Huid & Laser Kliniek Delft. Tijdens het gratis consultgesprek maken onze huidtherapeuten graag een indicatie van het aantal behandelingen voor jouw beste resultaat. 

Tarieven coaguleren

Coagulatie kan vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) worden vergoed. Je vindt de hoogte van het verzekerde bedrag in de polisvoorwaarden. Er zijn zorgverzekeraars die om een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog vragen, ook daarmee kunnen onze huidtherapeuten je helpen.

Verwijderen van bultjes en ruwe plekken  
Enkel plekje 55,-
Klein gebied tot 5 plekjes 75,-
Groot gebied vanaf 5 plekjes 125,-

Meestgestelde vragen

Vetbultjes verwijderen met een coagulatie, doet dat pijn?

Om eerlijk te zijn kan de behandeling best gevoelig zijn. Er wordt gewerkt met warmte om het plekje gericht te verwijderen. Dit kan een kort aanhoudend branderig gevoel geven. Op het moment dat er een groter gebied behandeld wordt, kun je er ook voor kiezen om de huid in te smeren met een verdovingscrème. Deze crème is verkrijgbaar via de huisarts en moet een half uur voor de behandeling ingesmeerd worden. 

Wat houdt coaguleren en coagulatie precies in?

Coagulatie is een specialistische behandeltechniek waarmee oneffenheden van de huid worden weggebrand. Deze behandeltechniek dient te worden uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut. Zo kunnen er allerlei oneffenheden worden weggewerkt, bijvoorbeeld een steelwrat of gerstekorrel. Maar ook meerdere vetbultjes verwijderen kan. Plan een gratis consultgesprek met onze huidtherapeut in. 

Ik wil mijn wrat ooglid verwijderen, kan dat goed met coaguleren?

Jazeker, dat kan goed met de coagulatie van Huid & Laser Kliniek Delft. We kunnen ons voorstellen dat dit extra spannend is, omdat het dicht bij je oog plaatsvindt. Maar onze huidtherapeuten doen dit vaker en werken zeer zorgvuldig. Je bent dus in goede handen. Plan een gratis consultgesprek met onze huidtherapeut in. 

Zijn er dingen die ik de eerste 48 uur niet mag doen na mijn coagulatie?

Ja, er zijn twee dingen die je beter kunt vermijden voor het optimale herstel van de huid. Om te beginnen is het verstandig om niet te gaan zwemmen. Dit, omdat er door de coagulatie een klein wondje is ontstaan en hierdoor ben je gevoeliger voor bacteriën. Daarnaast kan je ook beter geen make-up aanbrengen op het wondje. Frisse lucht is beter voor het herstel. 

Wat zijn de kosten voor coagulatie?

Goed nieuws: coagulatie kan vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) worden vergoed. Neem hiervoor contact op met onze huidtherapeuten of bekijk de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar. Bij Huid & Laser Kliniek Delft hanteren we twee verschillende tarieven voor de coagulatie in Delft: een klein gebied tot 5 plekjes kost 75,- per behandeling en voor de coagulatie van een groot gebied vanaf 5 plekjes is het tarief 125,- per behandeling.

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 1 coagualtie en curette behandeling bij een ouderdomswrat
Na 1 coagulatie behandeling bij Dermatosis papulosa nigra
Na 1 coagulatie behandeling bij een steelwratje (fibroom)

    Zij gingen je voor...

    Deskundig advies, goed geholpen en aftercare.

    Lees meer reviews op Feedback company