Skip to main content

Cosmo Peel Forte

Je kent het wel, dat fijne gevoel en de frisse uitstraling na een scrub of peeling. Heerlijk. Of misschien is dit nieuw voor je en zoek je informatie over een fijne oppepper voor je huid. De huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft zijn gespecialiseerd in professionele peelings en kunnen je hier alles over vertellen. Zo ook over de Cosmo Peel Forte: de sterkste chemische peeling van allemaal. Goed in te zetten voor het verminderen van pigmentvlekken, huidveroudering, acne en die vervelende doffe teint. Dit is jouw behandeling voor een krachtige huid.

De Cosmo Peel Forte (20% TCA, 20% glycolzuur en 10% fenol) is een chemische peeling die jouw huid versterkt en verbetert. Deze veilige en effectieve peeling verweekt de bovenste huidlaag. Zo start en versnelt het natuurlijke huidvernieuwingsproces, verschilferen dode huidcellen en komen de nieuwe gezonde huidcellen naar de voorgrond. Het resultaat? Een jongere, frisse huid die jou nog veel beter staat. 

De eerste stap zetten op weg naar een nog montere uitstraling? Met de professionele peelings van Huid & Laser Kliniek ben je in goede handen. Een fijn gevoel. Wij luisteren naar je, maken samen een plan van aanpak en denken altijd met je mee. Zo kiezen we de oplossing die het beste bij jouw huidtype en wensen past.  

Voor sommige mensen is de angst voor pijn een drempel. Maar de Cosmo Peel Forte peeling is gelukkig pijnvrij, omdat het verdovende fenol aan de peeling is toegevoegd. Stemt dat je gerust en wil je meer informatie over deze peeling behandeling? Onze huidtherapeuten maken graag kennis met je in een persoonlijk gesprek. 

Stappenplan Cosmo Peel Forte

Peelings, waaronder ook de Cosmo Peel Forte, stoten de dode huidcellen af en zorgt dat jouw huid zich op natuurlijke wijze vernieuwt. Deze krachtige peeling werkt diep door en laat prachtige resultaten zien. Dit is hoe jouw huid in 7 stappen kan verbeteren.  

Stap 1.

Laten we kennismaken, jouw huid bekijken en samen een behandelplan maken;

Stap 2.

Start de behandeling. Met een roterende wattenstaaf brengen we de peeling met druk aan;

Stap 3.

Er ontstaat ‘frosting’, dit is een lichte verkleuring van de huid;

Stap 4.

Na ongeveer 30 minuten ‘frosting’ zal jouw huid rood verkleuren Dit houd enkele uren aan;

Stap 5.

Aan het eind van de peeling laten we de huid 20 tot 30 minuten rusten;

Stap 6.

Is de huid tot rust gekomen? Dan brengen we de verzachtende Cosmopeel créme aan;

Stap 7.

We bespreken de voortgang en het gebruik van thuisproducten.

Tijdens een gratis consultgesprek geeft de huidtherapeut advies over het juiste productgebruik ter voorbereiding op de peeling. En ook na afloop van de Cosmo Peel Forte behandeling helpen we je graag bij de juiste nazorg. Zo geef je de ruimte aan het natuurlijk herstel van jouw huid. Goede zorg, professionele producten en tips van onze huidtherapeut, uit zich altijd in een mooi eindresultaat.

Aantal behandelingen 

Het aantal Cosmo Peel Forte behandelingen is natuurlijk afhankelijk van jouw vraagstuk en huidconditie. Bij Huid & Laser Kliniek werken we niet met standaard behandelplannen, maar kiezen we altijd voor maatwerk. Maar de ervaring leert ons dat één behandeling vaak voldoende is om jouw huid sterker te maken. Een krachtige huidverjonging! We bereiden jouw huid voor door 4 weken van tevoren jouw huid te verzorgen met speciale producten. En 2 weken voor de behandeling doen we - ook als voorbereiding - een milde peeling. Wil je alleen op een bepaalde zone een intensieve behandeling? Het is ook mogelijk om kleinere gebieden te behandelen zoals een oogzone of de bovenlip. Een combinatie van verschillende behandelingen voor huidverbetering zoals een plasma lift behandeling of een fractional laser kunnen indien gewenst het resultaat nog meer vergroten en onderhouden. 

Tarieven peeling behandeling

Natuurlijk, je wilt vooraf weten met wat voor budget je rekening kan houden en of jouw peeling vergoed wordt door de zorgverzekeraar. De Cosmo Peel Forte peeling kan - bij acne klachten - vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed worden. Voor andere huid indicaties is er mogelijk geen vergoeding. Daarom is het verstandig om jouw polisvoorwaarden te bekijken. Onze huidtherapeuten zijn bekend met regels vanuit zorgverzekeraars en helpen je er graag bij. 

Voorbereiding met thuisproducten  
Dermaceutic Foamer 15 en Light ceutic 109,-
   
Milde medische peeling 95,-
Cosmo Peel Forte | vanaf 455,- 

Meestgestelde vragen

Wat houdt een peeling in?

Met een peeling behandelen we je huid en verwijderen we de bovenste laag aan dode huidcellen. Zo wordt het huidvernieuwing proces in gang gezet. Vervolgens schilferen de dode huidcellen af en krijgen de nieuwe, gezonde huidcellen de kans om naar de oppervlakte te komen. Zo draagt een peeling bij aan een frisse, gezonde en vaak jongere uitstraling. Weten wat een peeling voor jou kan doen? Vraag een gratis consultgesprek aan. 

Hoe zie je de resultaten van een chemische peeling voor en na?

Pigmentvlekken, acne, huidveroudering of gewoon een doffe teint. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om voor een chemische peeling te kiezen. Zo zien wij dagelijks tientallen mensen met andere huidtypen in onze kliniek in Delft. Het chemische peeling voor en na resultaat verschilt per huidtype en dus per persoon. Maar de ervaring leert ons wel dat één Cosmo Peel Forte vaak voldoende is om jouw huid tot wel 5 jaar te verjongen. Het resultaat? Een frisse, jonge en gezonde aanblik. Onze huidtherapeuten geven je tijdens een consultgesprek graag advies om dit resultaat zo lang mogelijk mooi te houden.

Is een chemische peeling zoals de Cosmo Peel Forte voor mij geschikt?

Onze peelings en chemische peelings zijn zeer geschikt wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne, pigmentvlekken, huidveroudering of een wat doffere huid door het roken. De peeling kan worden uitgevoerd bij huidtype 1 en 2  (blanke huidtypen). Bij een huidtype met meer pigment is deze peeling niet geschikt, maar hebben we alternatieve behandelingen. Plan gerust een gratis consultgesprek in en ontdek welke behandeling bij jouw huid past. 

Wat zijn de chemische peeling kosten gemiddeld?

De chemische peeling kosten lopen uiteen. Het tarief voor een Cosmo Peel Forte behandeling start vanaf 455,-. In sommige gevallen kan een milde peeling of een middeldiepe peeling ook heel goed werken. Een milde tot middeldiepe peeling kost 95,-. De huidtherapeuten bij Huid & Laser Kliniek Delft geven je graag advies en denken met je mee. Ook wanneer er een verwijsbrief nodig is.

Doet een chemische peeling zoals de Cosmo Peel Forte pijn?

Nee. Sommige peelings kunnen best pijnlijk zijn, maar de Cosmo Peel Forte is gelukkig pijnvrij. Dit komt doordat het verdovende fenol aan de peeling is toegevoegd. Onze huidtherapeuten vertellen je graag meer specifieke details over onze peelings. 

Hoe ziet mijn huid eruit na de Cosmo Peel Forte?

Na de behandeling ziet jouw huid en 1 tot 2 weken rood, droog en schilferig uit. Een zwelling is ook niet ongebruikelijk. De bijwerkingen van deze peeling variëren sterk per persoon. Een goede voorbereiding van de huid, verkleint de kans op een stevige reactie. Wij adviseren je om er vanuit te gaan dat je de eerste 7 dagen na de peeling je bezigheden moet pauzeren. Daarna kan de huid er nog even rood uitzien. Voorkom krabben, trek niet aan velletjes, want dit kan littekenvorming geven. Het resultaat zal na 8 weken duidelijk zichtbaar zijn en jouw huid verbetert in de weken en maanden na de peeling.

Welke ingrediënten bevat de Cosmo Peel Forte en wat is het effect op de huid?

De Cosmo Peel Forte van Dermaceutic is onze sterkste peeling op basis van 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% phenol en 10% glycolzuur. TCA zorgt dat eiwitten stollen waardoor bindweefselcellen geactiveerd worden en collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaken. Glycolzuur heeft een kleine molecuul en maakt de huid wat weker (om dieper te reiken) en heeft ook een hydraterend effect. En Phenol zorgt ervoor dat de behandeling niet of nauwelijks pijnlijk is.

Kan ik zelf nog speciale producten gebruiken voor een nóg beter eindresultaat?

Gebruik na de peeling voor 5 tot 7 dagen de panthenolcrème van Dermaceutic. Dan voelt de droge en trekkerige huid soepeler aan en herstelt je huid nog sneller. Aangezien ook blootstelling aan de zon gedurende 4 weken sterk wordt afgeraden, is het anti zonnebrandmiddel K-Ceutic een aanrader. Wij adviseren je om dit product tot 4 weken na de behandeling te gebruiken.

Wat kan ik verwachten na de Cosmo Peel Forte behandeling?

Na de chemische peeling Cosmo Peel Forte zijn er diverse controlemomenten. Na 3 dagen hebben we allereerst contact via de mail. Zo kun je laagdrempelig aan jouw huidtherapeut doorgeven hoe het de eerste dagen is gegaan. Zo’n 2 weken na de peeling vindt er een belafspraak plaats. En 4 weken na de chemische peeling plannen we in de kliniek een eindcontrole. Buiten de vaste controlemomenten zijn we natuurlijk ook altijd bereikbaar voor al je vragen.

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Resultaten

Na 1x Plasma lift, 1x milde peeling en 1x Cosmo Peel Forte
Na 1x Plasma Lift, 1x milde peeling en 1x Cosmo Peel Forte
Na 1x Plasma Lift, 1x milde peeling en 1x Cosmo Peel Forte
Na 1x Plasma Lift rond de mond
Huidreactie 1e week na de behandeling

  Zij gingen je voor...

  Professioneel, klantgericht, persoonlijk. Goed advies, goede nazorg. Fijne mooie kliniek met fijne mensen bij wie je je welkom voelt.

  Lees meer reviews op Feedback company

  Relevante blogs

  Welke combinaties van behandelmethodes gebruiken we voor huidverbetering
  Lezen >

  Ken jij deze 5 tips voor een goede huidverzorging al?
  Lezen >

  Goed om te weten: zo voed je jouw huid van binnenuit
  Lezen >

  Hoe werkt een INCI-ingrediëntenlijst?
  Lezen >