Skip to main content

Acne behandeling

Wil je van de acne of acne-littekens in je gezicht, nek of op je rug af? Die onrustige huid, rode of witte pukkeltjes en ontstekingen geven vaak een vervelend of onzeker gevoel. Dat snappen we helemaal. Gun jezelf een professionele acne behandeling bij Huid & Laser Kliniek Delft. Onze huidtherapeuten nemen alle tijd voor je en maken samen met jou het beste behandelplan. Na onze acne therapie zit je straks nog beter in je vel.

Een rustige en egale huid. Dat is mogelijk, al klinkt het soms als een droombeeld. Want voor jou - en vele anderen - is acne niet alleen iets uit de puberteit. Acne ontstaat door een verstoring van natuurlijke microbiomen in de darmen en op de huid. Veranderingen in je hormoonspiegel, maar ook dat wat je eet en hoe je je voelt kunnen een oorzaak zijn.

Wat is bij jou de oorzaak en hoe kunnen we jouw acne behandelen? Dat onderzoeken we tijdens een gratis consultgesprek in bij Huid & Laser Kliniek Delft. We nemen alle tijd om je vragen te beantwoorden, zoals het hoort bij zo’n persoonlijk onderwerp. Dus kom gerust eens vrijblijvend kennismaken.

Door onze acne behandeling, de hoogste kwaliteit verzorgingsproducten en desgewenst advies over voeding en medicatie, kunnen we jouw acne-klachten zichtbaar verminderen. Onze professionele therapeuten doen alles voor jouw gezonde huid. 

Stappenplan acnebehandeling

Peelings werken goed tegen acne. De bovenste huidlaag wordt met een acne peeling voorzichtig verdunt en dat verbetert de huidstructuur. Zo krijgt je huid natuurlijk de kans om zichzelf te herstellen. Bij Huid & Laser Kliniek Delft werken we met 3 gradaties van peelings: mild, middeldiep en diep. Dit is hoe we jouw huid in vijf stappen rustiger en egaler kunnen maken:

Stap 1.

De ideale voorbereiding start twee weken voor de behandeling met de juiste producten;

Stap 2.

We maken een foto van je huid, zodat je de huidverbetering straks goed terugziet;

Stap 3.

Tijd voor een eerste effectieve reiniging met de cleanser;

Stap 4.

Essentieel: het handmatig diep reinigen van verstoppingen en onzuiverheden;

Stap 5.

Hoe gaat het met je? We bespreken de voortgang, thuisproducten en geven je advies;

Stap 6.

We kiezen jouw acne peeling die de huid verdunt, talg absorbeert en antibacterieel werkt.

Voor het behandelen van acne littekens of grove poriën, is de fractional ResurfX acne laser bijzonder effectief. Deze behandeling werkt pas goed wanneer de huid zoveel mogelijk acne-vrij en onder controle is. Is dit iets voor jou?

Aantal behandelingen 

Start met 4 behandelingen. Om de 2 tot 4 weken plannen we een behandeling in, waarna je huid steeds rust krijgt om natuurlijk te herstellen. Voorafgaand aan de vierde acne behandeling evalueren we de voortgang en bekijken we de resultaten. Kunnen we daarna nog dingen doen om jouw huid verder te verbeteren? Dan maken we samen een aanvullend behandelplan of bespreken we hoe je jouw huid gedurende het hele jaar optimaal verzorgt.

Voedingsadviezen bij acne

Je wilt het optimale resultaat en het liefst ook een langdurig blijvend resultaat. Daarom kijken we als huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft echt naar het totaalplaatje. Wil je acne effectief behandelen? Dan is het verstandig om samen met een huidtherapeut naast je productgebruik en behandelingen ook naar je voedingspatroon en leefstijl te kijken. Er is namelijk steeds meer bekend over het verband tussen acne, voeding en leefstijl. Je hebt hier dus zelf invloed op de gezondheid van jouw huid. Als onderdeel van de acnebehandeling, bieden we je daarom een ondersteunend Voeding & Huid adviesgesprek aan. Na dit coachingsgesprek weet je beter op welke voedingsmiddelen je met jouw huidaandoening moet letten; welke supplementen goed bij jou passen; welke triggers en beschermers er qua voeding zijn; hoe je je huid goed onderhoudt en hoe je een gezonde darmflora creëert. Alles om je huid van binnen en van buiten weer in optimale conditie te krijgen en te houden. 

Tarieven acnebehandeling

Acnetherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed. Heb je een aanvullende verzekering, dan vind je de hoogte van het verzekerde bedrag terug in de polisvoorwaarden. Een verwijsbrief is voor veel zorgverzekeraars niet verplicht. Mocht het nodig zijn, dan nemen onze therapeuten contact op met jouw huisarts of dermatoloog.

Acnetherapie dieptereiniging 65,-
Acnetherapie i.c.m. medische peeling  95,-
Acnetherapie i.c.m. TCA peeling 160,-
   
Acne therapie rug 75,-
Acne therapie rug i.c.m. acne peeling 115,-

TCA peeling op de rug

200,-
   
Voeding & Huid adviesgesprek 1 (30 min) 89,-
Voeding & Huid adviesgesprek 2 (15 min) 45,-

Meestgestelde vragen

Kan je acne behandelen als je medicatie van de huisarts gebruikt?

Natuurlijk verschilt dat heel erg per medicatie. Vertel jouw therapeut dus altijd welke medicijnen je gebruikt. Zo kunnen we samen beslissen welke behandeling mogelijk is en het beste resultaat kan realiseren. Desgewenst nemen onze therapeuten contact op met jouw huisarts.

Hoeveel acne behandelingen heb ik in totaal nodig?

Dat is per persoon en per huidtype verschillend. Voor het beste resultaat van acne therapie in Delft staan gemiddeld 4 tot 8 acne behandelingen. Natuurlijk is het het allerbeste om goed voor je huid te blijven zorgen met een aantal vaste onderhoudsbehandelingen per jaar.

Kan mijn acne weer terugkomen na de behandelingen?

Dat is mogelijk. Acne kan soms hormonaal gerelateerd zijn, maar ook te maken hebben met je voeding of stress. We bespreken met je hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Na de acne therapie in Delft is het goed om de geboekte resultaten te onderhouden, bijvoorbeeld met onze producten van Meditopics en Dermaceutics of met een onderhoudsbehandeling.

Doet een acne behandeling pijn?

Dat valt gelukkig mee. We starten jouw acne therapie altijd met het reinigen van de huid en het verwijderen van ontstekingen en verstoppingen. Soms is hierbij een kleine prik van een naaldje nodig, maar hier voel je vrijwel niets van. Onze huidtherapeuten nemen de tijd en leggen ook tijdens de behandeling graag aan je uit welke handelingen ze gaan uitvoeren.

Kan ik na mijn acne behandeling weer make-up aanbrengen?

Ja, dat is geen probleem. In principe kan het direct na de acnetherapie, we doen het zelfs graag samen met je in de kliniek. Wij hebben medische camouflage van het merk Jane Iredale, speciaal geschikt voor de acne huid. Zo stap je gelijk met een goed gevoel de deur uit.  

Mag ik mijn eigen huidverzorgingsproducten gebruiken na het acne behandelen?

Die keuze ligt natuurlijk bij jou. Als professionals merken we wel dat onze behandeling het meest succesvol is wanneer je ook thuis de beste producten met de juiste ingrediënten gebruikt. We adviseren je dus graag al tijdens het intakegesprek welke producten je het beste kunt gebruiken voor jouw huid. In de kliniek in Delft werken wij het liefst met het merk Meditopics voor acnebehandeling. 

Wordt een acnebehandeling of acne peeling door de verzekering vergoed?

Je verzekeraar vergoedt vaak een deel van de behandeling of een bepaald bedrag per jaar, wanneer je aanvullend verzekerd bent. Je kunt hierover het beste contact opnemen met jouw verzekeraar. Een verwijsbrief is voor veel zorgverzekeraars niet meer verplicht. Mocht het toch nodig zijn, dan kunnen onze therapeuten ook contact opnemen met jouw huisarts of dermatoloog.

Wordt een Voeding & Huid consult door de verzekering vergoed?

Integenstelling tot de acnebehandelingen worden de Voeding & Huid consulten niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 6 acne behandelingen icm peelings
Na 5 acne behandelingen icm met peelings en voedingsadvies
Na 2 acnetherapie behandelingen milia / gerstekorrels verwijderen
Na 3 milde peelings bij acne rosacea

  Zij gingen je voor ...

  Heel fijn geholpen en goeie adviezen gekregen om mijn huid te verbeteren.

  Lees meer reviews op Feedback company

  Relevante blogs

  Ken jij deze 5 tips voor een goede huiverzorging al?
  Lezen >

  Skin Purging
  Lezen >

  Je acne verbeteren met multi-therapie
  Lezen >

  Hoe werkt een INCI-ingrediëntenlijst?
  Lezen >

  Goed om te weten: zo voed je jouw huid van binnenuit
  Lezen >

  Zo 'stapel' je huidverzorgingsproducten in 6 stappen
  Lezen >