Skip to main content

Laser ontharen

Haargroei op een plek waar je het liever niet ziet. Meer mensen hebben er last van. Bij Huid & Laser Kliniek Delft pakken we dagelijks ongewenste haargroei aan. We snappen dat het kan voelen als een grote stap om er iets aan te doen. Daarom nemen onze huidtherapeuten de tijd voor je en vertellen je alles over professionele laserontharing in Delft. Onze lasers beschikken over het FDA-keurmerk en verwijderen de fijnste haartjes, maar ook de dieper gelegen haren. Jouw benen, bikinilijn, bovenlip, rug of gezichtshaar laseren? Bij ons ben je in goede en ervaren handen.

Je wilt je op je gemak voelen. Vol zelfvertrouwen en helemaal jezelf. Zonder schaamte voor haartjes op een ongewenste plek. Dat snappen we heel goed, daarom helpen we je graag om van de ongewenste haargroei af te komen. Er zijn meerdere vormen van ongewenste haargroei met verschillende oorzaken zoals erfelijkheid, leeftijd of hormonale huishouding. Wat bij jou de oorzaak ook is, je kan bij Huid & Laser Kliniek Delft terecht voor de professionele oplossing: haren laseren.

Laser ontharen is  - mede dankzij de effectiviteit - een populaire behandeling. We horen graag tijdens een gratis consultgesprek in onze kliniek hoe we jou precies met laser ontharen kunnen helpen. Dan maken we samen een behandelplan en werken we aan een gladde huid zonder ongewenste haartjes, stoppels of huidirritatie. 

Jouw haar laseren kunnen we doen met twee speciale lasers: Nd:yag 1064 nm laser en de Diode Lightsheer DUET 805 nm laser. De Lightsheer DUET is de beste laser op het gebied van het ontharen van lichtere huidtypen en bereikt zelfs de fijnste en diepst gelegen haartjes. Zo kunnen wij ieder gebied of plekje op het lichaam ontharen. Combineer deze specialistische laser apparatuur met professioneel advies van onze huidtherapeut en bereik een haarafname van soms wel 90%. 

Stappenplan laser ontharen

Laser ontharen in Delft, daar hebben wij bij Huid & Laser Kliniek Delft twee speciale lasers voor: de Diode laser en de Nd:yag laser en. De Diode laser is voor de lichtere huiden (huidtype 1 t/m 4) en is inzetbaar voor het hele lichaam. En de Nd:yag laser is perfect voor de donker gepigmenteerde huiden (huidtype 5 en 6). Deze laser zetten wij in voor het gelaat. En dit is hoe we in 6 stappen jouw haren laseren:

Stap 1

We bekijken jouw huid en haargroei en bepalen de geschiktheid voor een laser behandeling;

Stap 2

De huidtherapeut maakt samen met jou een passend behandelplan;

Stap 3

Voordat de laserbehandeling begint, krijg je een beschermende bril opgezet;

Stap 4

Alle haartjes worden zorgvuldig bestudeerd en waar nodig ‘behandelingklaar’ gemaakt;

Stap 5

Start de behandeling: de lichtflitsen doen hun werk en maken de haarzakjes stuk;

Stap 6

Samen bespreken we de voortgang.

Na de laser ontharing kan de huid licht rood zijn en wellicht wat branderig aanvoelen. Geen zorgen, dit hoort erbij en verdwijnt snel. Direct na de behandeling kan je ook bijna alle dagelijkse activiteiten hervatten. En het mooie is: binnen 2 weken na de behandeling start de haaruitval!

Aantal behandelingen 

Gemiddeld zijn er bij ongewenste haargroei 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. In het geval van zwarte en bruine haren is zo’n 70% tot 90% van de haarzakjes dan vernietigd en de allerlaatste haartjes zijn vaak dun en minuscuul. De frequentie van de laser behandeling is afhankelijk van het gebied dat we laseren. In het gezicht laseren wij om de 4 tot 6 weken en ongewenste haargroei op het lichaam laseren we om de 6 tot 8 weken.

Natuurlijk wil je voorgoed van de haartjes af.  Plan daarom na jouw behandeling jaarlijks 1 à 2 losse onderhoudsbehandelingen in. Zo zorgen we ervoor dat de haartjes je zo min mogelijk storen. Onze huidtherapeut kan je hier tijdens een gratis consultgesprek alles over vertellen.  

Tarieven laser ontharen

Met een medische indicatie (ongewenste haargroei in het gelaat) kan je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van je zorgverzekeraar. De hoogte van het verzekerde bedrag vind je terug in de polisvoorwaarden van de aanvullende verzekering. Er zijn zorgverzekeraars die een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog verplicht stellen. Onze huidtherapeuten kunnen je hierin wegwijs maken.

Gelaat  Per sessie  
Bovenlip 70,-  
Kin 90,-  
Bovenlip en kin 130,-  
Oksels 90,- 485,-
Bikinilijn 125,- 685,-
Schaamstreek 175,- 985,-
Oksels en bikinilijn 175,- 985,-
Oksels en schaamstreek  225,- 1.200,-
Onderbenen  200,- 1.100,-
Onderbenen, oksels en bikinilijn 325,-  1.750,-
Onderbenen, oksels en schaamstreek 350,- 1.900,- 
Benen  350,-  1.900,-
Rug  275,-  1.500,-
Rug, nek en stukje bovenarmen 325,-  1.750,-

Bekijk de kosten voor andere locaties voor het laser ontharen in de algemene prijslijst

Meestgestelde vragen

Is het ontharen met een laser definitief?

Met laser ontharing kun je rekenen op een wezenlijke haar afname. De haren die mogelijk overblijven zijn doorgaans minimaal, dun en fijn van structuur. Wij adviseren je 1 tot 2 losse behandelingen per jaar in te plannen voor een blijvend resultaat, zeker wanneer het gaat om hormoongevoelige zones: mond, buikstreepje etc. Als je daar nog meer over wilt weten, plannen we graag een gratis consultgesprek met je in bij Huid & Laser Kliniek Delft.

Mag de laserbehandeling uitgevoerd worden op een zongebruinde huid?

Nee, dat mag niet. De huid - en met name het gebied dat we gaan laseren - moet minimaal 6 weken uit de zon gebleven zijn. Onze laser reageert op pigment. Hoe groter het contrast tussen huid en haar, hoe beter. Je wilt natuurlijk dat alleen de gekleurde haartjes worden gelaserd en niet je huidpigment.

Binnen hoeveel laserbehandelingen ben ik van mijn ongewenste haargroei af?

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Dat houdt in dat 70% tot 90% van de haarzakjes zijn vernietigd en de overgebleven haartjes dun van structuur zijn. Na de behandeling kan je meestal direct weer verder met je dagelijkse activiteiten.

Ben ik na de laserbehandeling direct haarvrij?

Nee, niet direct. De kortgeschoren haren groeien na de laserbehandeling volgens de normale haargroeicyclus verder. Maar zo’n 1 tot 2 weken na de laserbehandeling merk je dat de haren in het gelaserde gebied loslaten en het stukken langer duurt voordat de haar teruggroeit.

Doet een laserontharing behandeling pijn?

De ontharing laser geeft lichtflitsjes af en dat kan voelen alsof er een elastiekje tegen de huid schiet. Op het moment dat er veel dik en donker haar aanwezig is, kan je vaak wat meer voelen dan wanneer het gaat om dunne haren. Hoeveel pijn dat precies doet, hangt natuurlijk ook een beetje af van je pijngrens.

Welke laser gebruiken wij en wat is het verschil met andere lasers?

Wij kiezen voor ontharen met de Diode Lightsheer DUET laser op 805 nm. Deze laser heeft 2 handstukken. Het kleine ET-handstuk (1 cm2 oppervlakte) dat we inzetten bij het behandelen van kleinere gebieden zoals de bovenlip. Het groot HS-handstuk (6 cm2 oppervlakte) waarmee grotere gebieden worden behandeld zoals oksels, bikinilijn en benen. Onze lasers werken met licht en reageren op pigment, daarom hebben donkere huidtypes een speciale aanpak nodig. Meer weten over jouw huidtype en welke laserbehandeling daarbij past? Neem contact met ons op.

Wat is het verschil tussen IPL en laser?

Het verschil tussen IPL ontharen (Intense Pulsed Light) en een laserbehandeling is het soort licht. De IPL heeft een verstrooide lichtbundel die minder diep de huid in gaat. Een laserbehandeling werkt met lichtbundels die dieper en doelgerichter door de huid reiken. De werking is wél hetzelfde: het pigment in de haarzakjes wordt verwarmt en zo beschadigen de groeicellen. De haar kan niet meer teruggroeien. Een juiste IPL geeft goede resultaten, maar de laserbehandeling werkt dieper door en geeft nóg beter resultaat, vooral op dunne haren en dieper gelegen oksel en rug haren.

Is een laser ontharing hetzelfde als een brazilian wax?

De overeenkomst is dat beide behandelingen ernaar streven om ongewenste haargroei tegen te gaan. De brazilian wax maakt echter gebruik van, de naam zegt het al, de wax techniek. Dit is een pijnlijke en minder effectieve behandeling dan onze laserbehandeling. Alle haren groeien na 6 weken weer terug. De laserbehandeling ontharen van Huid & Laser Kliniek Delft is professioneel, effectief en op (duurzaam) resultaat gericht. Daarom worden de laserbehandelingen ook alleen uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten. Het is echt een investering voor de lange termijn.

Welke laser wordt er gebruikt om gezichtshaar te laseren?

Laser ontharen in Delft doen wij met twee verschillende lasers: de Nd:yag laser en de Diode laser. Beide met FDA-keurmerk en beide bewezen effectief. De Nd:yag laser is speciaal voor de donker gepigmenteerde huiden (huidtype 5 en 6). Deze laser zetten wij alleen in voor het gelaat. De Diode laser is voor de lichtere huiden (huidtype 1 t/m 4) en wordt gebruikt voor het hele lichaam.

Voor welke problemen kan je een laserbehandeling ontharing boeken?

Het probleem dat wij vaak bij vrouwen zien is hypertrichose (te veel haar) en hirsutisme (een mannelijk beharingspatroon). Ook PCOS (polycysteus ovarium syndroom) kan zorgen voor een toename van haargroei op het lichaam. Daarbij zien we veel mensen die last hebben van ingegroeide haren in de bilnaad of ontstekingen in de oksels en liezen. Het laser ontharen kan al deze klachten sterk verminderen.

Is de laser behandeling geschikt voor rode, blonde en grijze haren?

Helaas bestaat er op dit moment nog geen effectieve lasermethode tegen blonde, rode en grijze haren. Wat wel een effectieve behandeling blijkt, is de elektrische epilatie in kleine gebieden. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem eens contact op met een huidtherapeut.

Wat is het verschil tussen HR (hair removal) en SHR (super hair removal)?

Met de Diode laser Lightsheer Duet maken wij gebruik van de HR (hair removal) methode. Dit is de stationaire techniek, die zorgt voor een intense warmte eenmalig in de haarfollikel. Deze techniek is krachtiger dan een SHR methode vanwege de korte en hoge intensiteit. Hierdoor ontstaat er meer schade aan de haarfollikel, maar is hij wel iets gevoeliger dan de SHR techniek.

De SHR (super hair removal) methode zorgt voor een gelijkmatige en geleidelijke verhitting van de haarfollikels. Dit zorgt voor minder pijn, en een langzame opwarming van de haarfollikel. Dit gebeurt in een bewegende of wel een ‘in motion’ techniek.

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 6 laser onthaar behandelingen
Na 6 laser ontharing en 6 elektrische epilatie behandelingen
Diode Lightsheer Duet 805 nm laser

  Zij gingen je voor ...

  Mijn ervaring met Huid & Laser kliniek Delft is zeer goed. Ze zijn efficiënt en heel vriendelijk. Ze geven om klanten.

  Tanima  |

  Lees meer reviews op Feedback Company

  Relevante blogs

  De 7 meestgestelde vragen over laser ontharen
  Lezen >

  Veilig of niet? Laserbehandelingen in het voorjaar en de zomer
  Lezen >