Skip to main content

Vaatjes en roodheden

Opeens vallen ze je op. Of misschien stoor je je er al langer aan: ontsierende rode en paarsblauwe vaatjes op je huid. Ze zien er vaak uit als een netwerkje van dunne lijntjes onder de huid of als rode vlekken op de wangen. De kapotte en niet functionele haarvaatjes komen vaak voor in het gezicht, de hals, op je been en op andere plekken. Ze zijn onschuldig, maar gaan helaas niet vanzelf weg. Bij Huid & Laser Kliniek Delft kunnen we ze eenvoudig en effectief verwijderen met lasertherapie.

Je voelt je het prettigst bij een huid met jouw eigen egale teint. Dan kan je volledig jezelf zijn. Roodheden, en zeker roodheid in het gezicht, zijn dan erg vervelend. Het kan zelfs de structuur van je huid aantasten. Vaak zijn het zichtbare kapotte haarvaatjes met als mogelijke oorzaken: dunne huid, huidveroudering, erfelijke aanleg, temperatuurwisselingen, bevallingen en UV-straling. 

Wat is bij jou de oorzaak en wat is voor jou de beste oplossing? Tijdens een gratis consultgesprek in onze kliniek maken we samen een plan van aanpak, passend bij jouw wensen en specifieke huid indicatie. Of dat nou couperose, rosacea, een wijnvlek of ooievaarsbeet is. Er is een oplossing.

Jouw lichaam ruimt de kapotte vaatjes straks zelf op. Dat doen we door lasertherapie met lichtimpulsen, top producten en professioneel advies. Voor een natuurlijk resultaat waar je jaren mee vooruit kan. Voor een gezonde huid zonder storende kleurverschillen.

Stappenplan haarvaatjes

Voor de professionele lasertherapie in Delft werken we  bij Huid & Laser Kliniek Delft met de speciale M22-laser. Het IPL en laserhandstuk geeft licht af dat zich alleen focust op de kapotte haarvaatjes. Zo kunnen we roodheid verminderen en roodheid verwijderen, zonder de rest van je huid te verstoren. Dit is hoe we in 6 stappen de kapotte haarvaatjes onder jouw huid behandelen:

Stap 1.

We bestuderen jouw huid, zodat we weten wat werkt voor het optimale resultaat;

Stap 2.

We bepalen de oorzaak van de roodheden en maken samen het passende behandelplan;

Stap 3.

De eerste behandeling, je krijgt een speciale bril tegen het felle licht;

Stap 4.

Na de verkoelende gel volgt de eerste flits;

Stap 5.

De felle lichtflitsjes repareren in een aantal behandelingen de kapotte vaatjes;

Stap 6.

We bespreken de voortgang, het gebruik van producten en geven je advies.

Na de lasertherapie kan je vrijwel direct verder met de meeste van je dagelijkse activiteiten. Wacht wel twee dagen met sporten, alcohol en saunabezoek. Je krijgt ook geen korstjes, maar je huid kan wel lichte zwellingen vertonen. Gelukkig is het mogelijk om je huid na de behandeling netjes te camoufleren met make-up van Jane Iredale. Zo stap je hoe dan ook met een (on)zichtbare huidverbetering naar buiten.

Photo Peel 

Een IPL-behandeling kan worden gecombineerd met medische peelings om de effectiviteit aanzienlijk te verhogen. De IPL verwarmt de bovenste lagen van je huid. Rode bloedvaatjes en ongewenste pigmentvlekken worden beide aangepakt. Het stimuleert daarnaast de huidcellen om nieuw collageen aan te maken, waardoor de huid steviger wordt. Na de IPL-behandeling wordt er een medische middeldiepe peeling op het behandelde gebied aangebracht. Fijne oppervlakkige rimpels, oppervlakkige oneffenheden en pigmentproblemen worden zodoende effectief behandeld. Je ziet al zichtbaar effect na 4 weken.

Voedingsadvies bij rosacea

Bij Huid & Laser Kliniek Delft behandelen we niet alleen de huid van buiten, maar kijken we ook naar de binnenkant. We weten inmiddels dat de connectie tussen voeding en huid groot is en daarom gaan we tijdens het Voeding & Huid adviesgesprek daar dieper op in. Zeker voor de chronische huidaandoening rosacea zijn er nogal wat voedingsmiddelen die een grote trigger zijn van opvlammingen. Inzicht daarin krijgen vergroot de kans op verbetering met langdurig resultaat. Daarom is het essentieel om jouw voedingspatroon een leefstijl eens goed onder de loup te nemen. Na het Voeding & Huid adviesgesprek weet je meer over welke triggers en beschermers er met voeding zijn, hoe je een gezonde darmflora kunt krijgen, welke supplementen bij jou passen en hoe je je huid moet onderhouden.

Aantal behandelingen

Heb je last van roodheid in het gezicht, Dan starten we het liefst met 3 behandelingen.. Om je huid de tijd te geven om natuurlijk te herstellen, plannen we jouw behandelingen altijd met rustperiodes van 3 tot 4 weken. Natuurlijk volgen we in de tussentijd de ontwikkelingen van jouw huid nauwkeurig. Om het precieze aantal behandelingen voor jouw huid te bepalen, nodigen we je graag uit voor een gratis consultgesprek met onze huidtherapeut. 

Tarief haarvaatjes behandelen

Roodheid verminderen met lasertherapie kan (gedeeltelijk) worden vergoed door je zorgverzekeraar. Ben je aanvullend verzekerd? Dan vind je de hoogte van het verzekerde bedrag terug in de polisvoorwaarden. Er zijn zorgverzekeraars die om een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog vragen. Natuurlijk helpt jouw huidtherapeut van Huid & Laser Kliniek Delft je daar ook bij.

Couperose / Rosacea Per sessie
Enkel plekje 89,-
Gedeelte gelaat 160,-
Zijkant hals 150,-
Hele gelaat  195,-
Groot gebied 260,-
   
Vaatjes en pigmentvlekken verwijderen | gedeelte gelaat 160,-
Vaatjes en pigmentvlekken verwijderen | gehele gelaat 195,-
   
Combinatie behandelingen  
IPL gedeelte gelaat + TCA Photo peeling 250,-
Cosmopeel forte peeling enkel plekje + TCA Photo peel 250,-
   
Voeding & Huid adviesgesprek 1 (30 min) 89,-
Voeding & Huid adviesgesprek 2 (15 min) 45,-

Meestgestelde vragen

Wat te doen tegen rode wangen?

Dat hangt van de oorzaak af. Het kan couperose, rosacea of misschien wel een andere huid indicatie zijn. Toch kan je wel een paar dingen zelf doen. Start bijvoorbeeld met een aantal keer per dag de huid in te smeren met een zonnecrème (SPF van minimaal 30). Ook voeding kan een rol spelen. Probeer alcohol en histaminerijke voedingsmiddelen te beperken. Plan een gratis consultgesprek in en je maakt samen met jouw huidtherapeut een gericht plan van aanpak.

Kan ik couperose voorkomen?

Dat is per persoon en per huidtype verschillend. Voor het beste resultaat van acne therapie in Delft staan gemiddeld 4 tot 8 acne behandelingen. Natuurlijk is het het allerbeste om goed voor je huid te blijven zorgen met een aantal vaste onderhoudsbehandelingen per jaar.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Het zijn twee verschillende huidaandoeningen. Couperose is een netwerk van gesprongen bloedvaatjes. En rosacea gaat vaak gepaard met meerdere huidklachten, zoals rode bultjes, kleine witte puistjes, een rood gezicht en zwellingen die zelfs de huidstructuur kunnen veranderen. Ook is er soms sprake van branderige en droge ogen. Beide huidaandoeningen zijn goed te behandelen met de lasertherapie van Huid & Laser Kliniek Delft.

Doet lasertherapie tegen een rode huid pijn?

Laten we het niet mooier maken dan het is; de lasertherapie tegen rode huid en kapotte vaatjes is niet gevoelloos. De meeste mensen omschrijven het gevoel wanneer het laserlicht de onderhuidse vaatjes aanpakt als ‘kleine snelle speldenprikjes’. Het is voor de meeste mensen die last hebben van rode vlekken op de huid goed te verdragen. Na de behandeling kun je ook direct weer dagelijkse activiteiten oppakken.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling tegen een rode huid?

Na de behandeling kan de huid tijdelijk wat roder zijn en branderig aanvoelen. Goed nieuws: er zijn geen zichtbare korstjes, je hebt geen rood gezicht en het bloedvaatje is vaak direct verdwenen. Of het vaatje kleurt tijdelijk paars, waarna je lichaam zelf aan de slag gaat met herstel. Ook kan er een zwelling ontstaan die na maximaal 3 dagen weer verdwijnt. Door goed te koelen kan je dit makkelijk verhelpen.

Mag ik make-up gebruiken na de lasertherapie?

Jazeker. Na de behandeling kan je de huid mooi camoufleren en ook vrijwel meteen de meeste dagelijkse bezigheden hervatten. Wel is het belangrijk om tot 4 weken na de lasertherapie je huid extra te beschermen tegen de zon. Dit doe je door een aantal keer per dag een zonnecrème te gebruiken met een SPF van minimaal factor 30. Alles voor het optimale resultaat dat na 4 weken zichtbaar is.

Wordt een vaatlaser behandeling door de verzekering vergoed?

In sommige gevallen vergoed de zorgverzekering een deel van de behandeling of een bepaald bedrag per jaar, wanneer je aanvullend verzekerd bent. Dit valt dan onder camouflagetherapie. Je kunt hierover het beste contact opnemen met jouw verzekeraar. Een verwijsbrief is voor veel zorgverzekeraars niet meer verplicht. Mocht het toch nodig zijn, dan kunnen onze therapeuten ook contact opnemen met jouw huisarts of dermatoloog.

Wat kost lasertherapie tegen couperose of rosacea?

Dat hangt van twee factoren af: of het een enkel plekje is of een klein gebied en waar de roodheid zich bevindt. Weten wat het specifieke tarief voor jouw huidbehandeling is? Neem dan contact met op met Huid & Laser Kliniek Delft of plan een gratis consultgesprek in.

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 3 IPL behandelingen
Lipblaasje (Venus lake) na 1 Nd:yag behandeling verdwenen
Na 3 IPL behandelingen
Neusvaatje na 2 Nd:yag behandelingen
Rood en bruin verkleuring in de hals (poikiloderma van civatte) na 2 behandelingen met de IPL

  Zij gingen je voor ...

  Vijf pluspunten. De therapeuten waren professioneel, bekwaam, servicegericht en zeer vriendelijk.

  Linda |

  Lees meer reviews op Feedback Company

  Relevante blogs

  Wat helpt tegen rosacea en eczeem?
  Lezen >

  Dit zijn de 5 meest voorkomende vormen van vaatjes en roodheden
  Lezen >

  Omega 3 en vitamine D van Eqology: dit wil je weten
  Lezen >