Skip to main content

Pigmentvlekken

Heerlijk, genieten in de zon. Toch heeft die zon soms ook een minder fijn effect. UV-straling, die er stiekem ook gewoon is op een bewolkte dag, kan namelijk leiden tot pigmentvlekken of zonnevlekken. Maar pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door veranderingen in de hormoonspiegel, denk bijvoorbeeld aan melasma. Wat vervelend dat je daar last van hebt, maar we kunnen er wat aan doen! Bij Huid & Laser Kliniek Delft behandelen we verschillende soorten pigmentvlekken met onze pigmentbehandeling.

Achter de wolken schijnt de zon. Wat ons betreft een toepasselijke uitspraak. Want pigmentvlekken ontstaan veelal door zonschade in de bovenste huidlaag (lentigo solaris). Daar kan je samen met jouw huidtherapeut van Huid & Laser Kliniek Delft iets aan doen. Dus kom vooral eens langs bij onze kliniek aan de rand van de binnenstad van Delft.

Pigmentvlekken ontstaan niet enkel door de zon. Er zijn verschillende soorten, met verschillende oorzaken. Zo zijn er ouderdomsvlekken, goedaardige moedervlekken en ook zwangerschapsmaskers. Weet jij welk type pigmentvlekken jij hebt? We geven je graag antwoord tijdens een vrijblijvend consult.

Oppervlakkige pigmentvlekken behandelen we bij Huid & Laser Kliniek Delft met onze M22-laser en een speciaal IPL handstuk. Voor vlekken in de diepere huidlagen, zoals een melasma, bewijst onze behandeling met Cosmelan en Dermamelan zich al jaren. Verheven pigmentvlekjes of wratjes verwijderen we met een coagulatie behandeling. Samen met onze high-end verzorgingsproducten kunnen we de pigmentvlekken aanzienlijk verminderen.

Stappenplan pigmentvlekken verwijderen

Je hebt besloten om nu effectief jouw pigmentvlekken te laten laseren. Een mooie keuze, want de kans op een mooi resultaat is groot en de behandeling niet ontzettend ingrijpend. Voor de meeste behandelingen werkt de M22-laser met IPL handstuk super goed. Soms kiest jouw huidtherapeut voor een behandeling met Cosmelan en Dermamelan.

Stap 1.

We beoordelen het type pigment en jouw huidtype. Alles voor een behandelplan op maat;

Stap 2.

Bij pigment in de oppervlakkige huidlaag kiezen we voor de laserbehandeling;

Stap 3.

Niet te bruin door de zon? Dan kunnen we starten met pigmentvlekken laseren;

Stap 4.

Een laagje gel geeft je huid verkoeling en geleidt het laserlicht;

Stap 5.

In een paar seconden is de pigmentvlek gelaserd en wordt donkerder;

Stap 6.

Even geduld: na ongeveer 10 dagen zie je het eerste resultaat;

Stap 7.

Hoe gaat het met je? We bespreken de voortgang, thuisproducten en geven je advies.

Na de behandeling kan je doorgaans vrijwel direct verder met de meeste van jouw dagelijkse activiteiten. Natuurlijk houd je wel rekening met je herstellende huid. Onze huidtherapeuten plannen graag een vrijblijvend gesprek met je in en maken jouw stappenplan op maat.

Photo peel

Een IPL-behandeling kan worden gecombineerd met medische peelings om de effectiviteit aanzienlijk te verhogen. De IPL verwarmt de bovenste lagen van je huid. Rode bloedvaatjes en ongewenste pigmentvlekken worden beide aangepakt. Het stimuleert daarnaast de huidcellen om nieuw collageen aan te maken, waardoor de huid steviger wordt. Na de IPL-behandeling wordt er een medische middeldiepe peeling op het behandelde gebied aangebracht. Fijne oppervlakkige rimpels, oppervlakkige oneffenheden en pigmentproblemen worden zodoende effectief behandeld. Je ziet al zichtbaar effect na 4 weken.

Aantal behandelingen pigment verwijderen

Iedere huid en iedere pigmentvlek is uniek. Het klinkt cliché, maar het is wel echt waar. Daarom geven de huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft je tijdens het intakegesprek persoonlijk advies over jouw pigmentbehandeling. Toch snappen we dat je online research doet en een indicatie wilt. Gemiddeld doen we 2-4 behandelingen met tussenpozen van 4 weken om tot het beste resultaat te komen. Het is sowieso altijd goed om je huid het hele jaar door goed te verzorgen en te beschermen met een zonnecrème met SPF30/50.

Tarieven pigmentbehandeling

Voor sommige behandelingen voor pigmentvlekken verwijderen kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding door je zorgverzekeraar. De hoogte van het verzekerde bedrag kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. Een verwijsbrief is voor veel zorgverzekeraars niet meer verplicht. Maar mocht het nodig zijn, dan nemen onze therapeuten contact op met jouw huisarts of dermatoloog.

IPL behandeling   Per sessie  
1 cm2 / enkel plekje 89,-
Gedeelte gelaat 160,-
Gelaat 195,-
Handen 160,-
Groot gebied 260,-
Decolleté 230,-
   
Pigmentvlekken en vaatjes verwijderen | gedeelte gelaat 160,-
Pigmentvlekken en vaatjes verwijderen | gehele gelaat 195,-
   
Combinatie behandelingen  
IPL gedeelte gelaat + TCA Photo peel gelaat 250,-
Cosmo Peel Forte peeling enkel plekje + TCA Photo peel gelaat 250,-
   
Producten en onderhoud  
Dermaceutic foamer, vitamine C25%, light ceutic, yellow creme  
   
Verwijderen bultjes en ruwe plekken  
Coagulatie  va. 55,-

Meestgestelde vragen

Doet pigmentvlekken laseren pijn?

Dat valt gelukkig mee. Al is het pigmentvlekken laseren niet geheel pijnloos. Het is lastig te verwoorden, maar pigment vlekken laseren voelt een beetje als een ‘een elastiekje dat steeds even tegen de huid schiet’. Sommige van de producten die we gebruiken, bijvoorbeeld voor het zwangerschapsmasker verwijderen, kunnen branderig voelen.

Is mijn pigmentvlek goed behandelbaar?

Goede vraag. Die vraag beantwoorden we graag in een gratis consultgesprek bij Huid & Laser Kliniek Delft, waarin we jouw huid goed bekijken. We helpen je wel alvast met je online research. Wij zijn goed en effectief in: zonnevlekken verwijderen, ouderdomsvlekken verwijderen, cafe-au-lait vlekken verwijderen, zwangerschapsmasker verwijderen en pigment vlekken in de hals verwijderen.

Hoe ziet mijn pigmentvlek eruit na een pigmentbehandeling?

Maak je geen zorgen als de pigmentvlek er na de behandeling ‘pigmentvlekken verwijderen in Delft’  wat grijs verkleurd en donkerder uitziet. De huid om de pigmentvlek is vaak ook wat rood, maar dit verdwijnt in de loop van de dag. Voor ongeveer 10 dagen blijft de pigmentvlek nog iets donkerder en schilfert er daarna vanzelf vanaf. Make-up kun je overigens al direct weer gebruiken.

Hoe lang duurt het herstel na een pigmentvlek verwijderen?

Meestal zo’n 4 weken. Na de behandeling is je huid licht rood, iets branderig en is de pigmentvlek donkerder van kleur. Dat hoort. De donkere verkleuring is na circa 10 dagen weg. Zorg ervoor dat je de korstjes er niet af krabbelt. Bescherm de plekken minimaal 4 weken tegen de zon met een zonnecrème met een SPF van factor 30 of hoger. Na 4 weken bekijken we de resultaten en zetten we zo nodig de volgende stap met een nieuwe behandeling, verzorgingsproducten of een advies van jouw huidtherapeut in Delft.

Welke producten helpen bij het verwijderen van pigmentvlekken?

Onze huidtherapeuten zijn experts op het gebied van het behandelen en beschermen van de huid met hoogstaande producten. Het gebruik van producten is zelfs onmisbaar in de pigmentbehandeling in diepere huidlagen. Pigment remmende crèmes van Dermaceutic werken tot diep in de huid en brengen de pigmentcel tot rust. Tijdens laserbehandelingen en het gebruik van pigmentcrèmes is het essentieel om je huid goed tegen de zon te beschermen. Zonnebrandcrème van Mesoestetic met SPF 130 is de perfecte crème om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.

Wat kan ik zelf doen tegen pigmentvlekken in het gezicht?

Pigmentvlekken in het gezicht kunnen je een vervelend gevoel geven. Ze gaan helaas niet vanzelf weg. Het belangrijkste is dat je jouw huid dagelijks tegen de zon beschermt met een crème van factor 30 of hoger. Een volgende stap is het inplannen van een gratis consultgesprek. De meest effectieve manier om pigmentvlekken in het gezicht te behandelen blijft een professionele pigmentbehandeling in Delft.

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 3 pigmentlaser behandelingen met IPL
Na 2 coagulatie en 2 pigmentlaser behandelingen met IPL
Na 2 pigmentlaser behandeling met IPL
Na 2 pigmentlaser behandelingen met IPL
Resultaat melasma na 6 weken gebruikt thuisproducten Cosmelan
Resultaat Dermatosis papulosa nigra na 2 coagulatie behandelingen

  Zij gingen je voor ...

  Erg fijne praktijk. Mijn pigment is nu zo goed als weg! Goede uitleg en instructies over de behandeling en nazorg. Tessa is erg fijn als behandelaar.

  Lees meer reviews op Feedback Company

  Relevante blogs

  Hoe we bij Huid & Laser Kliniek Delft jouw pigmentvlekken behandelen?
  Lezen >

  Pas op voor misleidende informatie over anti-zonnebrandproducten
  Lezen >

  Belangrijke informatie over pigment behandelen na de zomer
  Lezen >

  Onze 4 favoriete varianten op standaard anti-zonnebrand producten
  Lezen >