Skip to main content

Blog

De sportieve huidtherapeut Sharon Mosterd (28) wil blijven ontwikkelen

Ervaring, hygiene en kwaliteit. Het zijn super belangrijke elementen voor een kliniek. Maar bij Huid & Laser Kliniek zetten we graag nog een stap extra; sfeer, contact en persoonlijkheid vinden we evengoed heel belangrijk. Daarom stellen onze huidtherapeuten, cosmetisch artsen, pedicures en frontoffice medewerkers zich graag aan je voor aan de hand van 10 persoonlijke vragen. Maak kennis met huidtherapeut Sharon Mosterd.

Wist je altijd al dat je huidtherapeut wilde worden?

Vroeger, als klein meisje, wilde ik iedere maand wel weer wat anders worden. Van juffrouw tot dolfijnentrainster. Eigenlijk kwam ik er pas vrij laat achter wat ik nou echt wilde worden. Na het afronden van de havo, kwam ik er in een tussenjaar achter dat de opleiding Huidtherapie bestond. Toen wist ik; dit is écht iets voor mij. En dat blijkt nu inderdaad al jaren ook echt zo te zijn!

Waarom is een gezonde huid voor jou belangrijk?

Ook ik heb in mijn pubertijd moeten ervaren hoe het is om geen gezonde huid te hebben. Ik kreeg te maken met de huidaandoening acne. Je komt er dan echt achter hoe belangrijk het is dat je op de juiste manier wordt geïnformeerd over het behandelen van jouw huidaandoening. Als je niet weet wat er mogelijk is en waar je moet zijn, ga je vaak zelf maar wat experimenteren. Nu weet ik wat goed is voor mijn huid en dat merk ik gelijk. Het fijnste is dat ik met een gezonde huid ook veel lekkerder in mijn vel zit. 

Het beroep blijft zich ontwikkelen, dat maakt mijn vak ook zo mooi: je bent als huidtherapeut eigenlijk nooit uitgeleerd.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

De diversiteit van het werk is echt fantastisch. Intakegesprekken met nieuwe cliënten, uitdagende casussen, blije gezichten van cliënten wanneer ze na een of meerdere behandelingen terugkomen met een goed resultaat. Het zijn allemaal dingen die het werk onwijs leuk maken. Maar ook doordat het beroep erg in ontwikkeling is, blijf je altijd nieuwe dingen leren. Dat maakt het ook erg leuk.

Waarom vind je Huid & Laser Kliniek Delft een fijne werkplek?

Buiten het feit dat de nieuwe kliniek in Delft een erg mooie plek is om te werken, vind ik het vooral heel fijn dat we zo’n leuk team hebben. Onderling kunnen we goed met elkaar vinden en wanneer iemand ergens niet uitkomt of een lastige casus heeft, bespreken we dat altijd met elkaar. Ook tijdens het werk kunnen we bij elkaar aankloppen om met elkaar mee te kunnen kijken.

Wat vind jij het belangrijkste in het contact met de cliënt?

Openheid en transparantie. Ik vind het echt belangrijk dat de cliënt goed van alles op de hoogte is, voordat hij of zij een behandeltraject in stapt. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat iedereen die bij Huid & Laser Kliniek Delft binnenkomt zich echt op z’n gemak voelt en alles durft te vragen of te bespreken.

Welke huidproblematieken vind jij het meest interessant?

Acne en pigmentatie. Beiden worden (helaas) door veel verschillende factoren beïnvloed. Voeding blijkt een veel grotere rol te spelen dan in eerste instantie werd gedacht. Ik vind het interessant om hierover te blijven leren, om zo steeds weer meer voor cliënten te kunnen betekenen. Dat maakt, nogmaals, mijn vak ook zo mooi: je bent als huidtherapeut eigenlijk nooit uitgeleerd.

Zijn er veelvoorkomende vragen die je krijgt vanuit je omgeving en cliënten?

Sinds mijn vriendinnen en vrouwelijke familieleden weten wat mijn vak inhoudt, krijg ik vaak vragen over welke huidverzorgingsproducten ik zou aanraden. Ook sturen mensen wel eens een foto van ‘een plekje’

Auteur

Sharon - Huidtherapeut

Deel deze blog

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!