Skip to main content

Blog

De 7 meestgestelde vragen over laser ontharen

Haar op plekken waar je het liever niet hebt. Op z’n zachts gezegd kan het behoorlijk irritant zijn. Helaas hebben we er allemaal weleens last van. Bij Huid & Laser Kliniek Delft kunnen we daar gelukkig (bijna) altijd wat aan doen met professionele lasertherapie. Onze huidtherapeuten staan voor je klaar. 

Of je nu last hebt van ongewenste haargroei in je gezicht of gewoon je bikinilijn wilt laten laseren. Lasertherapie in Delft is een goede oplossing. Misschien overweeg je daarom al een tijdje om ongewenst haar weg te laten laseren. Denk bijvoorbeeld aan: gezichtshaar laseren, bovenlip laseren of benen laseren. Je bent welkom bij Huid & Laser Kliniek Delft.

Maar we snappen ook dat het best een grote stap kan zijn om een eerste afspraak te maken. Waarschijnlijk heb je nog best een aantal vragen over laser ontharen. Daarom geven we je hieronder alvast antwoord op de 7 meestgestelde vragen over laser ontharing.

1. Is laser ontharing definitief?

Met laser ontharing blijft een groot deel van het haar weg. Het kan zijn dat er na een behandeltraject wat haartjes overblijven, maar meestal zijn dat er niet veel. De haartjes die eventueel toch blijven, zijn erg dun en fijn van structuur. Wil je écht blijvend resultaat? Plan dan per jaar 1 tot 2 behandelingen in. Waarom? Zo houd je het resultaat van jouw laserontharing duurzaam bij. Vooral voor hormoongevoelige zones, zoals rondom de mond en het buikstreepje, is dat verstandig. 

2. Binnen hoeveel laserbehandelingen ben ik van mijn ongewenste haargroei af?

Goede vraag. Er zijn gemiddeld 6 tot 8 laserbehandelingen nodig om voor een groot deel van de ongewenste haartjes af te zijn. Ongeveer 70 tot 90 procent van de haarzakjes zijn dan vernietigd. De haartjes die overblijven zijn doorgaans minimaal, dun en heel fijn qua structuur. 

3. Ben ik na de laserbehandeling ontharen direct haarvrij?

Na de laserbehandeling ontharen ben je vaak niet meteen helemaal haarvrij. Na de laser ontharing groeien de kortgeschoren haren verder volgens de normale haargroeicyclus. Maar maak je niet druk; 1 tot 2 weken na de laserbehandeling in Delft laten de haren in het gelaserde gebied los. Pas dan zie je dus het echte resultaat. En het goede nieuws? Het duurt ook veel langer voordat die haartjes weer teruggroeien.

4. Mag de laserbehandeling uitgevoerd worden op een zongebruinde huid?

Nee, dat mag niet. Onze laser reageert op pigment. Daarom is het belangrijk dat je huid, en dan vooral het deel dat we gaan laseren, minimaal 6 weken uit de zon is gebleven. Hoe groter het contrast tussen huid en haar, hoe beter het laser ontharen werkt. Het is dus echt de moeite waard om voor je laserontharing directe blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden. Alles voor het beste resultaat!

 5. Doet een laserontharing behandeling pijn?

Als we je laseren kan het voelen alsof er een elastiekje tegen je huid schiet. Dat komt door de lichtflitsjes die de laser afgeeft. Je kan wat meer voelen als er veel dik en donker haar is. Bij dunne haren voel je weer wat minder. Per persoon verschilt het natuurlijk hoe de pijn ervaren wordt. Maar gelukkig horen onze huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft doorgaans dat de gevoeligheid van een laserontharing behandeling goed te verduren is. 

6. Voor welke huidproblemen kan je een laserbehandeling ontharing reserveren?

Natuurlijk kun je een laserbehandeling ontharing inzetten voor diverse ongemakken. Dat kan zijn voor puur cosmetische vraagstukken. Zo kun je je bikinilijn laseren, je kin laseren, je bovenlip laseren en je rug of benen laseren. Maar ook voor de meer medische huidproblemen kan een laserontharing zeer effectief zijn. Hypertrichose (te veel haar) en hirsutisme (een mannelijk beharingspatroon) zijn problemen die we vaak zien bij vrouwen. PCOS (polycysteus ovarium syndroom) kan ook zorgen extra haargroei. Laser ontharing kan al deze klachten verminderen. 

7. Wat is het verschil tussen IPL ontharen en laser?

De IPL (Intense Pulsed Light) heeft een verstrooide lichtbundel die minder diep in de huid gaat. Het verschil tussen IPL ontharen en een laserbehandeling is dus het soort licht. Bij beide behandelingen wordt het pigment in de haarzakjes verwarmd. De groeicellen beschadigen en het haar kan daardoor niet meer teruggroeien. Doordat de laserbehandeling dieper werkt, geeft het een beter resultaat dan IPL. Vooral op dunne haren en dieper gelegen oksel en rugharen.

Heb je een vraag over laser ontharen die hier niet tussenstaat? We beantwoorden graag al jouw vragen over laser ontharen in een gratis consultgesprek

 

Auteur

Tessa - Huidtherapeut

Deel deze blog

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!