Skip to main content

Blog

Het verschil tussen Microneedling en Medische Peeling

Je bent je aan het verdiepen in alle mogelijkheden die huidtherapie je biedt. Misschien ben je al op zoek naar concrete behandelingen die jouw huidprobleem effectief aanpakken. Heel misschien ben je je zelfs al aan het oriënteren op het gebied van de juiste huidtherapeut of kliniek. Dan kun je soms verdwalen in alle soorten behandelingen en vaktermen. Herkenbaar? Dat snappen we. Daarom beantwoorden we bij Huid & Laser Kliniek Delft graag al je vragen tijdens een gratis consultgesprek. Maar ook in blogs gaan we in op specifieke vragen. Laatst stelde een cliënt de vraag: wat is het verschil tussen Microneedling en een Medische Peeling?

Kijk, van dat soort vragen worden wij als huidtherapeuten in Delft nou enthousiast. En dus namen we alle tijd om de vraag van deze cliënt te beantwoorden, waardoor ze uiteindelijk voor een Microneedling behandeling in Delft koos. Maar dat is voor nu niet het meest relevant. Wat dan wel? Het antwoord dat we haar gaven ook met jou delen. Zodat jij straks ook de beste behandeling voor jouw huidprobleem kunt kiezen. (Maar je kunt natuurlijk ook gewoon persoonlijk contact opnemen om jouw specifieke vraag te stellen).

Medische Peeling in Delft

Bij een Medische Peeling brengt de huidtherapeut een zuur, of een combinatie van verschillende zuren, op je huid aan. Dit zorgt ervoor dat de bovenste doffere huidlaag zal afschilferen. Zo zorgt een Medische Peeling ervoor dat de huid wordt gestimuleerd tot het sneller aanmaken van een nieuwe huid. Op deze pagina vind je nog veel meer informatie over de Peelings die we bij Huid & Laser Kliniek Delft aanbieden.

Microneedling in Delft

Met een Microneedling behandeling worden er in de huid op gecontroleerde wijze microkanaaltjes gecreëerd. Dat doet de huidtherapeut met zeer kleine naaldjes van chirurgisch staal. Op deze manier kunnen werkstoffen, zoals vitamine C en hyaluronzuur, zeer diep in de huid gesluisd worden. Zo wordt de productie van collageen en elastine in de huid met een flinke boost gestimuleerd. Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden van Microneedling bij Huid & Laser Kliniek Delft.

Overeenkomsten Medische Peeling en Microneedling

Wat een Medische Peeling en Microneedling onder andere gemeen hebben, is dat beide behandelingen de gladdere, meer stralende huid onthullen. Daardoor ervaar je doorgaans al na 1 behandeling een veel frissere en jongere uitstraling van de huid. Na meerdere behandelingen van
een Medische Peeling of Microneedling zul je ook merken dat het overtollig pigment zal oplichten (dus minder zichtbaar zal zijn), poriën verkleinen en rimpels verminderen. Je kunt dus met recht stellen dat een Medische Peeling en een Microneedling behandeling beide erg effectief zijn.

Verschil in kracht Medische Peeling en Microneedling

Welke van deze twee huidverbeterende behandelingen in Delft is sterker? Je zou kunnen zeggen dat een Microneedling behandeling met onze krachtige Dermapen4 sterker is dan een milde peeling (en doorgaans ook niet tot nauwelijks voor schilfertjes na de behandeling zorgt). Tegelijkertijd werkt een milde peeling ook antibacterieel en ontstekingsremmend. Medische Peeling of Microneedling? Voor ieder wat wils. Plan dus vooral een gratis kennismakingsgesprek met jouw huidtherapeut in Delft om te kijken welke behandeling het beste bij jou past.

Medische Peeling of Microneedling in de zomer

Dit is goed om te weten! Zowel milde (medische) peelings als Microneedling behandelingen kunnen perfect in de zomerperiode worden ondergaan. Zo zorg je ook gedurende de zonnige maanden voor verbetering, ondersteuning en stimulatie van jouw gezonde huid.

 

Auteur

Sanne - Huidtherapeut & Front office

Deel deze blog

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!