Skip to main content

Blog

Wat is het verschil tussen rimpels en droogtelijntjes?

Je bent ontspannen bezig met je verzorgingsroutine, kijkt in de spiegel en opeens zie je ze. Ze lijken soms wel vanuit het niets te verschijnen: rimpels. Of zijn het toch droogtelijntjes? Ja, daar zit echt een wezenlijk verschil in. In dit blog leg ik je daar als huidtherapeut in Delft graag meer over uit en geef ik je tips over gericht gebruik van thuisverzorging. Wil je meer weten over de thuisverzorging van droogtelijntjes? Of stel je jezelf deze vraag: wat kan ik zelf doen tegen rimpels? Lees mijn blog dan rustig binnen een paar minuten.

De eerste tekenen van huidveroudering dienen zich vaak aan in de vorm van fijne lijntjes. Veelal fijne lijntjes rondom de ogen, op het voorhoofd en in de mondzone. Dat komt doordat onze huid, naarmate we ouder worden, steeds moeilijker vocht vasthoudt. Daardoor droogt de huid op sommige plekken wat sneller uit. Dit resulteert dus in fijne lijntjes, ofwel droogtelijntjes. Maar wat is dan het verschil tussen droogtelijntjes en rimpels?

Droogtelijntjes versus rimpels

Dit is het grootste verschil tussen rimpels en droogtelijntjes. Droogtelijntjes liggen veel oppervlakkiger in de huid dan rimpels. Dat komt doordat rimpels niet alleen ontstaan door het verliezen van vocht, maar ook door een gebrek aan eiwitten: collageen en elastine. En die bevinden zich dieper in onze huid. Collageen is onderdeel van het bindweefsel in onze huid en zorgt voor de stevigheid en elasticiteit. Elastine is hier ook een onderdeel van en zorgt voor de soepelheid van onze huid. Je kan het zien als de bouwstenen van onze huid. Daardoor liggen rimpels dus dieper in de huid dan fijne droogtelijntjes.

Je kunt er zelf wat aan doen

Gelukkig! Of je nou rimpels hebt of droogtelijntjes, je kunt er zelf echt wat aan doen. Maar dan is het wel belangrijk dat je gericht te werk gaat en weet of je de focus moet leggen op droogtelijntjes of op rimpels. Of misschien wel op allebei. Een goede selectie aan huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik is daarom essentieel. Die dragen namelijk net zoveel bij aan het verbeteren van de huid, als het ondergaan van huidtherapeutische behandelingen in onze kliniek in Delft. De impact van die huidverzorgingsproducten wordt overigens best vaak onderschat of zelfs vergeten. Maar als huidtherapeuten in Delft vergelijken wij dit soms weleens met de tandarts: je gaat maar twee keer per jaar naar de tandarts, maar poetst thuis toch ook iedere dag je tanden?

Droogtelijntjes en thuisverzorging

Wanneer je jouw droogtelijntjes wilt aanpakken, is het goed om te kijken naar producten die hyaluronzuur bevatten. Hyaluronzuur zorgt voor een stevige hydratatie van de huid en helpt de huid om vocht beter vast te houden. Tip! De Hyal Ceutic van Dermaceutic is een dagcrème die maar liefst 5,5% hyaluronzuur bevat (€ 74). Het ingrediënt Glycolzuur is hierop een mooie aanvulling. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit ingrediënt niet alleen werkt als exfoliant door dode huidcellen af te stoten, waardoor we een gladde en frisse uitstraling terugkrijgen, maar ook zorgt voor meer hydratatie.

Rimpels en thuisverzorging

Wil je juist de focus leggen op het aanpakken van rimpels? Dan mag retinol (vitamine A zuur) niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine. Retinol is een alleskunner en staat bekend om zijn anti-aging eigenschappen. Retinol verbetert de gezonde celdeling en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Dat zijn de bouwstenen voor een stevige en soepel huid, weet je nog? Let wel op wanneer je retinol koopt, dat het product luchtdicht verpakt is. Zo blijft de werking van retinol behouden en voorkom je dat de retinol vervliegt.

Tip label 30px

Kies voor de Renophase Retinol (AG) crème (€ 93) wanneer je een gevoelige huid hebt of ga voor de Dermaceutic Retinol 1% crème (€ 88) wanneer je huid wel een boost kan gebruiken.

Gratis consult

Wil je hier meer over weten of heb je specifieke vragen? Misschien kom je er zelf niet helemaal uit of je nu last hebt van droogtelijntjes of rimpels? Ik help je graag. Plan een gratis kennismakingsgesprek in en we gaan samen in op al je vragen.

Auteur

Sharon - Huidtherapeut

Deel deze blog

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!