Skip to main content

Acne

Acne comedonica

Acne comedonica is een vorm van acne waarbij comedonen, ook wel mee-eters genoemd, op de voorgrond staan. De mate van deze zwarte puntjes kan variëren van enkele tot honderden comedonen. Acne comedonica kan op meerdere plekken op het lichaam voorkomen, zoals: in het gezicht, op de borst, rug en schouders. Door de comedonen ziet de huid er bobbelig en onregelmatig uit, wat veel mensen als storend ervaren. Comedonen kunnen zeer hardnekkig zijn, maar zijn gelukkig vaak ook gemakkelijk te verwijderen. Dit werkt natuurlijk alleen goed als je ook iets doet aan het voorkomen van het ontstaan van nieuwe comedonen.

Behandeling

Er bestaan verschillende behandelvormen voor acne en behandelingen tegen mee-eters (acne comedonica). Manueel kunnen we de huid binnen onze kliniek goed behandelen. Zo nodig kunnen we in overleg met de huisarts medicatie inzetten, zoals lokale middelen (crèmes, lotions e.d.) en systemische middelen (tabletten). De keuze voor de behandeling hangt af van de ernst van de acne. De acnetherapie bestaat uit een combinatie van een dieptereiniging en chemische peeling. We geven uitgebreid advies over het verzorgen van je huid en het gebruik van thuisproducten met actieve ingrediënten.

Tip van de huidtherapeut

Het beste resultaat ontstaat als je bovengenoemde behandelingen combineert met thuisproducten. Producten van Dermaceutics en Meditopics bevatten hoge concentraties werkzame stoffen, zoals retinol (1%), anti-oxidanten, salicylzuur (2%) en glycolzuur (12%). Die maken de huid gladder en pakken oneffenheden aan.

Overige Acne huidproblemen

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!