Acne comedonica

Acne

Acne comedonica

Acne comedonica is een vorm van acne waarbij comedonen, ook wel mee-eters genoemd, op de voorgrond staan. De mate van deze zwarte puntjes kan variëren van enkele tot honderden comedonen. Acne comedonica kan op meerdere plekken op het lichaam voorkomen zoals in het gezicht, op de borst, rug en schouders. Door de comedonen ziet de huid er bobbelig en onregelmatig uit, wat veel mensen als storend ervaren. Comedonen kunnen zeer hardnekkig zijn, maar zijn gelukkig meestal ook gemakkelijk te verwijderen. Dit is echter alleen effectief als er ook iets gedaan wordt aan het voorkomen van het ontstaan van nieuwe comedonen.

 

Behandeling
Er bestaan verschillende behandelvormen voor acne. Manueel kunnen we de huid binnen onze kliniek goed behandelen. Zo nodig kunnen we in overleg met de huisarts medicatie inzetten, zoals lokale middelen (crèmes, lotions e.d.) en systemische middelen (tabletten). De keuze voor de behandeling hangt af van de ernst van de acne. De acnetherapie bestaat uit een combinatie van een dieptereiniging en chemische peeling. We geven uitgebreid advies over het verzorgen van je huid en het gebruik van thuisproducten met actieve ingrediënten.

Tips van de huidtherapeut

Het beste resultaat ontstaat als je bovengenoemde behandelingen combineert met thuisproducten. Producten van Dermaceutics en Meditopics bevatten hoge concentraties werkzame stoffen, zoals retinol (1%), anti-oxidanten, salicylzuur (2%) en glycolzuur (12%). Die maken de huid gladder en pakken oneffenheden aan.

Lees hier meer over acnetherapie