Acne conglobata behandeling

Acne

Acne conglobata behandeling

Acne conglobata is een ernstige, ontstoken vorm van acne, met mee-eters, pijnlijke rode bulten tot cysten, en diepe ontstekingen met littekenvorming, die in de puberteit kan beginnen en vaak lang na het 20e jaar blijft bestaan. Zonder behandeling kan het aanhouden tot aan het 40ste jaar en diepe littekens veroorzaken. Het komt op meerdere plekken op het lichaam voor zoals in het gezicht, op de borst, rug en schouders. Acne conglobata kan ontstaan bij pubers bij wie al sprake is van acne, maar ook bij jonge volwassenen bij wie het oorspronkelijk puberaal acne al is verdwenen. Acne conglobata komt vooral bij jongens en mannen voor.

 

Behandeling
Door de vele ontstekingen die bij deze vorm van acne aanwezig zijn, is het van belang om eerst bij de huisarts langs te gaan voor passende medicatie. Om de behandeling te versnellen, adviseren wij om die medicatie met acnetherapie te combineren. De acnetherapie bestaat uit een combinatie van een dieptereiniging, chemische peeling en het gebruik van thuisproducten van Dermaceutics en Meditopics met actieve ingrediënten.

Tips van de huidtherapeut
Probeer om niet zelf aan de ontstekingen te zitten, dit kan de acne verergeren én voor littekens zorgen. Zuivel en geraffineerde suikers maken de ontstekingen vaak erger. Probeer het gebruik daarvan in je voeding zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer over acnetherapie

Lees meer over acne littekens