Naevus van Becker

Pigmentvlekken

Naevus van Becker

De naevus van Becker is een (licht)bruin gekleurde goedaardige moedervlek, waarin vaak haartjes groeien. Het zit aan één kan van het lichaam, meestal op de schouder of de bovenarm en komt vooral voor bij jonge mannen. De naevus van Becker kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn en groeit in verhouding met het lichaam mee. Het begint als een lichtbruine vlek, die later dikker wordt en haargroei krijgt. Soms is de vlek opeens extra zichtbaar als je in de zon hebt gezeten en de kleur zich verdiept. De omvang verschilt per persoon, van enkele centimeters tot zo groot als de helft van het bovenlichaam.

 

Behandeling
Voor het behandelen van een Becker naevus kan de pigmentlaser uitkomst bieden. Het is alleen vrij lastig om de pigmentatie lichter te krijgen. Het resultaat van deze behandeling is dan ook vaak teleurstellend.

De ongewenste haargroei in de naevus van Becker is wel goed te behandelen. Wanneer de haren bruin of zwart van kleur zijn, is het mogelijk om laser ontharen toe te passen. De laser geeft een felle lichtflits af, die in het haarzakje wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt vernietigd.

Tips van de huidtherapeut
Voor het laser ontharen bereiken we het beste resultaat met een Nd:Yag 1064 nm laser. Deze laser werkt het veiligst op een gepigmenteerde huid.
 
Lees hier meer over de pigmentlaser