Droge huid

Huidveroudering

Droge huid

Veel mensen hebben last van een droge huid. Een droge huid komt voor in alle leeftijdscategorieën, van kinderen tot ouderen. Vooral in de herfst- en wintermaanden zien we dat de huid droog wordt. Die kan dan ruw en trekkerig aanvoelen en zelfs rood en schilferig worden en gaan jeuken. Het kan soms zelfs zo droog worden, dat de huid openbarst. Deze kloofjes kunnen erg pijnlijk zijn. Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Naast erfelijke aanleg en het verouderingsproces van de huid, kan een droge huid ook ontstaan door te weinig talgproductie of door bepaalde cosmetica die talg onttrekt aan de huid, zoals zeep en andere irriterende ingrediënten. Vaak en lang douchen of baden heeft zeker een grote invloed op het uitdrogen van de huid.

 

Tips van de huidtherapeut

Zeep en water tasten de ph-waarde van je huid aan en wassen je natuurlijke beschermlaag eraf. Je huid heeft tijd nodig om weer te herstellen, maar vaak lukt dat niet voor de volgende wasbeurt. Probeer daarom zo veel mogelijk om de dag te douchen en niet te lang en niet te heet. Gebruik alleen zeep waar dit echt nodig is.

Het gebruik van producten waarin antioxidanten zoals vitamine C verwerkt zijn, kunnen de huid zachter maken en beschermen. Hyaluronzuur maakt ons lichaam zelf aan in de huid. Deze stof zorgt ervoor dat onze huid vochtig en soepel blijft. De vitamine C en hyaluronzuur zijn in hoge concentraten verwerkt in de thuisproducten van Dermaceutics. Voor de extreem droge huid kan ureum ook uitkomst bieden. Dit zit verwerkt in bijvoorbeeld de Urea bodylotion van Eucerin, verkrijgbaar bij ons in de kliniek.