Skip to main content

Huidveroudering

Zonschade

De zon en haar zonnestralen spelen mee in ons welzijn, humeur en in de aanmaak van Vitamine D in ons lichaam. Van nature beschermt de huid ons tegen zonlicht, ook wel ultraviolet licht (UV-licht) genoemd. Toch kan de huid niet al het UV-licht tegenhouden. UV-licht brengt veranderingen aan in de cellen en weefsels van ons lichaam. Het breekt bijvoorbeeld collageen en elastine af in de huid. Een gedeelte kan de huid zelf weer herstellen, maar het andere gedeelte blijft beschadigd. Deze beschadiging van de huid wordt zonschade genoemd.

Behandeling

Veelvuldige blootstelling aan zonlicht geeft een versnelde afbraak van collageen en elastine in de huid, waardoor er onder andere rimpelvorming ontstaat. Het UV-licht heeft ook invloed op het ontstaan van pigmentvlekken en andere huidafwijkingen. Melasma (zwangerschapsmasker), poikiloderma van Civatte (bruin/rode vlekken in de hals) en rosacea (couperose en puistjes in het gelaat) kunnen bijvoorbeeld erger worden door de zon.

Tips van de huidtherapeut

Om zonschade tegen te gaan, raden wij aan om je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Smeer jezelf als je buiten bent elke 3 uur opnieuw in. Houd er rekening mee dat de crème door transpireren, zwemmen of wrijving sneller ‘slijt’.
Overige Huidveroudering

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!