Pedicure

Pedicure

Onze voeten zijn de dragers van ons lichaam. Ze brengen ons immers overal naar toe. Maar als je voeten pijnlijk worden vormen ze een blok aan je been. Wij weten als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Bij Huid & Laserkliniek Delft zijn jouw voeten in goede handen.

Bij ons in de kliniek is er de keuze uit 5 verschillende soorten behandelen. Kies een behandeling die bij je past: 

1. Basis pedicure behandeling
Bij een basisbehandeling worden alle facetten aangepakt. De voeten worden verzorgd en de problemen worden verholpen De nagels worden geknipt en waar nodig afgevlakt door middel van een frees. De nagelomgeving wordt schoongemaakt. Hierbij wordt de verhoornde huidsubstantie uit de nagelwal verwijderd.

In een basisbehandeling kunnen onderstaande problemen worden meegenomen:

2. Basis pedicure + massage
Aan de basisbehandeling wordt een heerlijke massage toegevoegd. Bij de voetmassage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor verdwijnt de vermoeidheid en ontspanning komt ervoor in de plaats.

3. Pedicure de luxe
Dit is pure verwennerij! Na de basisbehandeling wordt de huid gereinigd door middel van scrubben. De dode huidcellen worden hierdoor verwijderd. Na een heerlijk voetenbadje volgt een voetmassage. Omdat de bloedsomloop wordt gestimuleerd zal de aanmaak van nieuwe huidcellen toenemen waardoor de elasticiteit van de huid verbetert. Vervolgens wordt er een masker aangebracht. De voeten worden afgedekt met folie om de werkzame stoffen beter op te kunnen nemen. De vermoeidheid zal plaats maken voor een algehele ontspanning.

4. Pedicure deelbehandeling
In een basisbehandeling zijn de uitgewerkte deelbehandeling al inbegrepen (met uitzondering van de sculpture gelnagel behandeling).

Hier onder lees je meer over de diverse losse deelbehandelingen:

 

5. Medische pedicure

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze onder meer anti-druktechnieken toe. Ook kan ze nagelprothesen- en reparaties uitvoeren. Als medisch pedicure ben je op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij bepaalde behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering.

De (medisch) pedicure voldoet aan de strenge eisen en staat vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicure. Naast deze registratie bij het KRP is de pedicure ook lid van ProVoet, brancheorganisatie voor pedicures.

 

Bekijk hier onze tarieven