Skip to main content

Pigmentbehandeling met Cosmelan of Dermamelan

Hyperpigmentatie. Een verandering van kleur op de huid. Bruine, grijze of zelfs zwarte huidverkleuringen kunnen dan vrij plotseling ontstaan. Of je langzamerhand gewoon een vervelend onwennig gevoel geven. Je wilt in ieder geval dat de ‘vlekken’ minder zichtbaar zouden zijn en niet meer zo afleiden. Dat kan. De pigmentbehandeling met Dermamelan en Cosmelan gaat uit van een masker en de inzet van professionele thuisverzorging producten. Hoe we bij Huid & Laser Kliniek Delft jouw pigmentvlekken aanzienlijk verminderen? We vertellen het je graag.

Soms ontstaat teveel pigment (hyperpigmentatie) vrij plotseling na een zwangerschap. Maar ook huidveroudering, pilgebruik, de zonnebank en menopauze kunnen een oorzaak zijn. Gelukkig kunnen we er in veel gevallen écht iets aan doen. Onze huidtherapeuten onderzoeken de oorzaak van jouw pigmentvlekken en werken samen met je aan een gericht behandelplan. 

Steeds meer mensen kiezen voor de Cosmelan en Dermamelan behandeling bij Huid & Laserkliniek Delft. Met deze behandeling kies je voor de inzet van ingrediënten met een plantaardige en chemische oorsprong, zoals fruitzuren en vitamine A en C. Dit remt en blokkeert pigmentvorming. De resultaten van deze behandeling met masker en intensieve thuisverzorging, worden na 4 tot 8 weken zichtbaar. Onze huidtherapeuten vertellen je er meer over in een gratis consultgesprek

Jouw pigmentvlekken kunnen we overigens op twee manieren verminderen: in de bovenste huidlaag zetten we de pigmentlaser in en dieper gelegen pigment verminderen we met de producten van Cosmelan. Beide behandelingen zijn effectief en werken samen aan hetzelfde eindresultaat: jouw eigen natuurlijke effen huid. 

Stappenplan Cosmelan/Dermamelan behandeling

Zoek jij een pigmentbehandeling in Delft? Daar hebben wij een speciale Cosmelan of Dermalan behandeling voor. Deze behandeling staat bekend als één van de beste depigmentatie behandelingen voor alle huidtypes. Het verschil tussen Cosmelan en Dermamelan is dat de Dermamelan 30% sterker is en om die reden enkel uitgevoerd mag worden door huidtherapeuten.

Dit is hoe we in 7 stappen de pigmentvlekken op jouw huid verminderen:

Stap 1.

We bestuderen jouw huid, maken foto’s voor het dossier en kiezen een passende reiniging;

Stap 2.

De huidtherapeut brengt een speciaal masker aan op jouw gezicht;

Stap 3.

Dit masker zal zo’n 8 tot 12 uur op de huid blijven zitten en verwijder je pas thuis;

Stap 4.

We bespreken het plan voor de thuisverzorging en plannen een controle afspraak in;

Stap 5.

Na 48 uur bellen we je op en bespreken we de voortgang van de Cosmelan behandeling;

Stap 6.

Twee weken later bestuderen we de eerste resultaten en bespreken de verdere nazorg;

Stap 7.

Het eindresultaat bekijken we samen na ongeveer 3 tot 6 maanden.

Met de pigmentbehandeling met Cosmelan/Dermamelan kies je voor huidvernieuwing. Dat kan na het masker en tijdens de thuisverzorging mogelijk zorgen voor wat tijdelijke roodheid en een trekkend gevoel. Ook kan er wat schilfering zichtbaar zijn. Wees gerust, want dit zijn juist goede reacties die meewerken aan het gewenste resultaat. Gedurende de behandeling en na de behandeling is het belangrijk om iedere dag een goede anti zonnebrandcrème te gebruiken met een zonbeschermingsfactor van minimaal 30.

Aantal Cosmelan/Dermamelan pigmentbehandelingen

De Cosmelan behandeling is een zeer effectieve behandeling met mooie resultaten. En het fijne aan deze behandeling is dat er met één gerichte behandeling vaak al direct resultaat wordt geboekt. De behandeling start met een masker dat 8 tot 12 uur blijft zitten en effectief zijn werk verricht. Twee weken later vindt er een controle plaats bij Huid & Laserkliniek Delft. We maken foto’s, bespreken de voortgang en de verdere thuisverzorging. Na 3 maanden zien we elkaar nog een keer en bekijken samen het eindresultaat. 

Tarieven pigmentbehandeling

Pakket  
Masker, Cosmelan 2 crème, hydraterende crème, SPF 130
(Behandeling en controles zijn inbegrepen in de prijs)
695,-
   

Masker, Dermamelan crème, hydraterende crème, SPF 130

(Behandeling en controles zijn inbegrepen in de prijs)

 795,-
   
Producten los  
Dermamelan 249,-
Cosmelan 2 189,-
Tonic cleanser 32,-
Hydra milk 29,-

Spf 130 zonnebrandcrème

49,-
Melan recovery creme  59,-

Meestgestelde vragen

Wat betekent hyperpigmentatie of melasma?

Hyperpigmentatie ontstaat bij overproductie van melanine en leidt tot verkleurde plekken op de huid. De verkleuringen kunnen variëren van lichtbruin tot zelfs zwart van kleur. Ook de vorm en grootte kunnen zeer verschillend zijn. Melasma is simpel gezegd een vorm van hyperpigmentatie en is vaak hormonaal gerelateerd of genetisch bepaald. Weten hoe je bij Huid & Laser Kliniek Delft jouw hyperpigmentatie kunt verminderen? Plan nu zelf een gratis consultgesprek in.

Wat is het tarief voor een Cosmelan of Dermamelan behandeling?

Een Dermamelan en Cosmelan behandeling bieden wij aan in een totaalpakket: masker, Dermamelan crème/Cosmelan 2/ en hydraterende crème (SPF 130). Deze complete Dermamelan behandeling is bij Huid & Laser Kliniek Delft te verkrijgen voor 795,-. Het tarief voor een Cosmelan behandeling is 695,- Ook de controles na de daadwerkelijke behandeling zijn natuurlijk bij deze pakketprijs inbegrepen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat is het verschil tussen de Dermamelan en Cosmelan behandeling?

Dermamelan is 30% sterker geconcentreerd dan Cosmelan. Hierdoor is Dermamelan perfect voor het behandelen van dieper gelegen pigment en inzetbaar bij zowel lichte als donkere huidtypes. Deze behandeling mag alleen door geregistreerde huidtherapeuten worden uitgevoerd, zoals de huidtherapeuten van Huid & Laser Kliniek Delft. De keuze voor Dermamelan of Cosmelan is afhankelijk van de ernst van de pigmentafwijking. Nieuwsgierig naar de meest effectieve behandeling voor jou? Plan een gratis consultgesprek in.

Wat kan bij mij de oorzaak zijn van te veel pigmentvlekken?

Te veel pigmentvlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd, kan verschillende oorzaken hebben. Enkele oorzaken zijn huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, magnesiumtekort maar ook te veel zonnebanken en zonnebaden zonder een zonbescherming (SPF) of hyperpigmentatie bij (acne)littekens. Wat de oorzaak in jouw geval ook is, wij kiezen altijd voor de best passende behandeling en zijn transparant over het te verwachten resultaat.

Welke dingen mag ik niet doen na mijn Cosmelan of Dermamelan behandeling?

De dag na de behandeling is echt een rustdag voor de huid. Gebruik in de weken daarna ook geen scrubs of peelings en vermijd stoombaden, sauna’s en zwembaden. Voor het beste resultaat mag ook de behandeling met thuisverzorgingsproducten niet tussentijds worden onderbroken, omdat de productie van melanine wordt onderdrukt. Exact weten wat je wel en niet mag doen voor, tijdens en na een behandeling? Neem contact op met ons.

Kan je pigmentvlekken verwijderen met een Cosmelan behandeling?

Om eerlijk te zijn; pigmentvlekken verwijderen kunnen we helaas geen garantie op geven. Cosmelan/Dermamelan geeft de grootste kans van slagen in vergelijking tot andere therapieën, zoals lasertherapie of chemische peelings. Onze Cosmelan/Dermamelan behandeling geeft mooie resultaten en met één gerichte behandeling boek je vaak al het gewenste resultaat. De pigmentvlekken verminderen aanzienlijk. En het is natuurlijk de kunst om de overproductie van pigment tegen te houden. Dus consequent beschermen tegen de zon en het smeren met SPF is belangrijk. Ook het gebruik van pigment onderdrukkend thuisproduct van Mesoestetics of Dermaceutic is belangrijk.

Wanneer kies ik voor een Cosmelan behandeling, Dermamelan behandeling of voor een pigmentlaser?

De pigmentlaser kan een goede behandeling zijn wanneer jouw pigment is veroorzaakt door de zon of huidveroudering. Het beperkt zich dan tot een enkel plekje of klein gebied en zit aan de oppervlakte van de huid. Wanneer een groter gedeelte van het gelaat hyperpigmentatie laat zien en het pigment dieper ligt, wordt er gekozen voor de Cosmelan of Dermamelan behandeling. Ook wanneer hyperpigmentatie een hormonale oorzaak kent (melasma), kiezen we voor deze behandelingen. Overleg met onze huidtherapeut in Delft wat de beste behandeling voor jou is.

Welke producten of behandelingen helpen mij wanneer ik klaar ben met een Cosmelan traject?

Een peeling met pigmentremmende producten of een intense vitamine C microneedling behandeling. Maar ook thuisproducten met ingrediënten zoals tranexaminezuur, kojic acid, saliculzuur en glycolzuur. Kies voor producten van gerenommeerde merken als Teraderm, Dermaceutic en Mesoestetics.

Wat moet ik doen wanneer de pigmentvlekken weer deels terug komen?

Pigmentvlekken liggen helaas altijd op de loer, zeker wanneer jouw huid er gevoelig voor is. Het gebruik van producten is onmisbaar. Pigmentremmende crèmes van Dermaceutic werken tot diep in de huid en brengen de pigmentcel tot rust. Daarnaast is het belangrijk om je huid tijdens de zomer én wintermaanden meermaals per dag te beschermen tegen de zon (SPF 30 of hoger). De zonnebrandcrème van Mesoestetic met SPF 130 is de perfecte crème om UV-straling te blokkeren.

Is een pigmentbehandeling pijnlijk?

Nee, deze behandeling doet geen pijn. Door de actieve ingrediënten zoals fruitzuren en vitamine A en C zal de huid zich vernieuwen. Dit kan enigszins prikkelend aanvoelen. Na het afhalen van het masker kan de huid wat rood en trekkend aanvoelen en ontstaat er schilfering. Geen zorgen, dit zijn gewenste reacties. De bijwerkingen kunnen 4 tot 6 weken aanhouden.

Snel naar

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Behandelvideo

Resultaten

Na 6 weken thuisproducten Cosmelan

  Zij gingen je voor ...

  Goede behandeling gehad en tevreden met het behaalde resultaat.

  Lees meer reviews op Feedback Company

  Relevante blogs

  Lot wilde van haar zwangerschapsmasker af
  Lezen >

  Hoe we bij Huid & Laser Kliniek Delft jouw pigmentvlekken behandelen?
  Lezen >

  Belangrijke informatie over pigment behandelen na de zomer
  Lezen >

  Onze 4 favoriete varianten op standaard anti-zonnebrand producten
  Lezen >

  Dit zijn de verschillen tussen UvA, UvB en UvC
  Lezen >