Skip to main content

(Medische) pedicure

Onze voeten zijn de dragers van ons lichaam. Ze brengen ons immers overal naar toe. Maar als je voeten pijnlijk worden, vormen ze een blok aan je been. Wij weten als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Bij Huid & Laserkliniek Delft zijn jouw voeten in goede handen.

Bij Huid & Laser Kliniek Delft bieden we 5 verschillende soorten behandelingen voor (medische)pedicure. Kies dus vooral de behandeling die het best bij je past. Kom je daar niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact op.

1. Basis pedicure behandeling
Bij een basisbehandeling worden alle facetten aangepakt. De voeten worden verzorgd en de problemen worden verholpen. De nagels worden geknipt en waar nodig afgevlakt door middel van een freesje. De nagelomgeving wordt schoongemaakt. Hierbij wordt de verhoornde huidsubstantie uit de nagelwal verwijderd.

In een basisbehandeling kunnen onderstaande problemen worden meegenomen:

Schimmelnagel

Bij een mycose (schimmel) nagel zal er individueel gekeken worden welke behandeling het beste past. Het overmatige eelt wordt verwijderd met een mesje en gepolijst met een frees.

Kloven

Bij kloven worden de randen van de kloof verwijderd met een mesje tot aan de kloof. Daarna wordt de omgeving gepolijst met een frees.

Likdoorn

De behandeling van een likdoorn bestaat uit het verwijderen van overtollig eelt rondom de likdoorn om vervolgens dieper in de eeltlaag met een bolkopfreesje het einde van de likdoorn te verwijderen. Soms kan men door supplementen, orthesen of aangepast schoeisel de druk beter verdelen waardoor de likdoorn zich minder snel zal ontwikkelen.

Ingegroeide nagel

De behandeling van een ingegroeide nagel kan bestaan uit het drukvrij leggen van de nagel. De nagels recht afknippen en niet te kort. Verder zijn er technieken om de nagelgroei te reguleren waardoor de nagel niet in de nagelwal dringt.

2. Basis pedicure + massage
Aan de basisbehandeling wordt een heerlijke massage toegevoegd. Bij de voetmassage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Hierdoor verdwijnt de vermoeidheid en ontspanning komt ervoor in de plaats.

3. Pedicure de luxe
Dit is pure verwennerij! Na de basisbehandeling wordt de huid gereinigd door middel van scrubben. De dode huidcellen worden hierdoor verwijderd. Na een heerlijk voetenbadje volgt een voetmassage. Omdat de bloedsomloop wordt gestimuleerd zal de aanmaak van nieuwe huidcellen toenemen waardoor de elasticiteit van de huid verbetert. Vervolgens wordt er een masker aangebracht. De voeten worden afgedekt met folie om de werkzame stoffen beter op te kunnen nemen. De vermoeidheid zal plaats maken voor een algehele ontspanning.

4. Pedicure deelbehandeling
In een basisbehandeling zijn de uitgewerkte deelbehandeling al inbegrepen (met uitzondering van de sculpture gelnagel behandeling). Deze onderstaande behandelingen zijn ook los bij ons in te plannen. 

- Nagelbehandeling
- Schimmelnagel behandeling
- Overtollig eelt en kloven
- Likdoorn
- Ingroeiende teennagel

5. Medische pedicure
De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze onder meer anti-druktechnieken toe. Ook kan ze nagelprothesen- en reparaties uitvoeren. Als medisch pedicure ben je op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij bepaalde behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering.

De (medisch) pedicure voldoet aan de strenge eisen en staat vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicure. Naast deze registratie bij het KRP is de pedicure ook lid van ProVoet, brancheorganisatie voor pedicures.

Tarieven

Basis pedicure 35,-
Basis pedicure + voetmassage 47,-
Pedicure de luxe 60,-
   
Deelbehandeling los 21,-
Nagelbehandeling los 23,-
Nagebeugel plaatsen 25,-

 

 
Gel schimmelnagel grote teen 17,50,-
Gel schimmelnagel kleine teen  17,50,-
Gel schimmelnagel 10 tenen 45,-

Meestgestelde vragen

Wat kan ik doen tegen een schimmelnagel?

Schimmelnagel behandeling
Ongeveer 25% van de bevolking heeft weleens last van een nagelschimmel. De oorzaak ligt bij schimmels die de huid en/of de nagel binnendringen en een infectie veroorzaken. Deze zijn vooral te vinden in ruimten waar het warm en vochtig is, denk bijvoorbeeld aan een badkamer, sauna en kleedkamer. Omdat schimmelnagels bovendien besmettelijk zijn is een overdracht van de infectie zo gebeurd.

Een schimmelnagel is op verschillende manier te herkennen en heeft verschillende kenmerken afhankelijk van de vordering van de infectie. Wanneer de infectie zich in een beginnende fase bevindt kunnen de nagelranden licht verkleuren tot een gele, bruine of groene kleur. Tevens vormen zich kleine vlekjes op de nagel. In een wat gevorderde fase verkleurt de nagel zelf van wit gelig tot gelig bruin. De schimmelnagel is brokkelig en er kunnen kleine stukjes afbreken. Door ophoping van de schimmels onder de nagel wordt deze omhoog geduwd, waardoor de nagel dikker lijkt. In werkelijkheid "breekt" de infectie de nagel als ware af en wordt deze juist dunner. In een vergevorderd stadium is de nagel geheel verkleurd en erg kwetsbaar. Het kan zelfs voorkomen dat de nagel in het geheel loslaat.

  • Behandeling standaard
    Is de infectie in een beginfase dan kan volstaan worden met een anti-mycosespray samen met een goede voetverzorging. Heeft de schimmel zich verder uitgebreid dan zal er vaak gekozen worden voor het afvlakken van de nagel. Hierdoor zal ook de druk op het nagelbed verminderen.
  • Behandeling d.m.v. Sculpture gelnagel
    Nieuw op dit gebied is het plaatsen van een gelnagel door middel van het Sculpture gel systeem. Met de gelnagel kunnen we vrij eenvoudig een mooie nieuwe nagel(s) creëren. De schimmel in de nagel wordt eerst tot het minimale weg gefreesd. Daarna wordt de reparatiegel aangebracht op de huid en nagel en gemodelleerd tot een normaal uitziende nagel. De grote trekkracht van de gel ontneemt de nagel uit de huid en zorgt ervoor dat deze na een paar behandelingen gezond en recht terug groeit. Met de anti-mycosespray ernaast wordt er resultaat geboekt. We zullen dan ook individueel kijken welke behandeling het beste past. De kosten voor het plaatsen van gelnagels zijn te vinden in de tarieven lijst pedicure.
  • Laseren van schimmelnagels
    In deze praktijk doen wij geen laserbehandeling bij schimmelnagels.
Wat kan ik doen tegen overtollig eelt en kloven?

Eeltvorming is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Een natuurlijke beschermlaag die we nodig hebben. Overmatig eelt geeft echter vaak aanleiding tot vervelende klachten. Kloven zijn plekken waar de huid is ingescheurd. De oorzaak is vaak een droge of juist verweekte huid. Vaak ontstaan kloven aan de hiel door een droge huid. De elasticiteit van de huid is afgenomen en leidt daardoor tot scheurvorming. Behandeling van eelt verwijderen en klovenHet overmatige eelt wordt verwijderd met een mesje en gepolijst met een frees. Bij kloven worden de randen van de kloof verwijderd met een mesje tot aan de kloof. Daarna wordt de omgeving gepolijst met een frees. Om de huid in een betere conditie te krijgen kunnen wij je informeren over onze voetverzorgende producten.

Wat kan ik doen tegen een likdoorn?

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Het is een misverstand te denken dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit namelijk van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van een schoen op een kleine plaats naar binnen wordt gedrukt. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men erop drukt. De behandeling bestaat uit het verwijderen van overtollig eelt rondom de likdoorn om vervolgens dieper in de eeltlaag met een bolkopfreesje het einde van de likdoorn te verwijderen. Soms kan men door supplementen, orthesen of aangepast schoeisel de druk beter verdelen waardoor de likdoorn zich minder snel zal ontwikkelen.

Wat kan ik doen bij een ingegroeide nagel?

Een ingegroeide nagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingegroeide teennagels is druk door slecht passende schoenen, door verkeerd – te kort – knippen en een weke nagelomgeving door baden of transpiratie.De behandeling van een ingegroeide nagel kan bestaan uit het drukvrij leggen van de nagel. De nagels recht afknippen en niet te kort. Verder zijn er technieken om de nagelgroei te reguleren door het plaatsen van een nagelbeugel waardoor de nagel niet in de nagelwal dringt. Wat ook een verlichting kan geven is het aanbrengen van een gelnagel middels het ‘sculpture gel systeem ‘l. De grote trekkracht van de gel ontneemt de nagel uit de huid en zorgt ervoor dat deze na een paar behandelingen gezond en recht terug groeit.

Snel naar

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!

Mieke van Paassen - Medisch pedicure
Over Mieke

Zij gingen je voor ...

Jolanda Castilo: Heerlijke pedicure behandeling. Echt een aanrader. Prachtige plek vakkundige en hele vriendelijke pedicure. Ik ga dit zeker vaker doen.

Lees meer reviews op Feedback Company