Skip to main content

Blog

Feit of fabel? Wat je moet weten over botuline toxine en fillers

Jouw huid is altijd in beweging. Die beweging kan fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes veroorzaken. Oké, ze horen erbij maar voelen niet altijd prettig. Net als volumeverlies in het gezicht. Rimpels en lijntjes rond de mond, wangen en ogen kunnen zo simpelweg bij iedereen ontstaan. In dat geval bieden botuline toxine (ookwel injectables genoemd) en fillers een uitkomst. Maar wat weet jij van botuline toxine en fillers? Je wilt je er natuurlijk goed in verdiepen, maar niet verkeerd geïnformeerd worden met fabels en onwaarheden. Daarom behandel ik in deze blog 5 fabels & feiten over botuline toxine en fillers.

01
Fillers zijn gevaarlijk

Fabel. Bij Huid & Laser Kliniek Delft werken wij alleen met erkende en gerenommeerde merken als Aliaxin en Restylane. Dit zijn fillers op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur. Jouw lichaam herkent dit en kan zo met een beetje hulp voor meer volume in de huid zorgen. De filler werkt onder de huid, trekt vocht aan, houdt dit vast en vult zodoende rimpels, kuiltjes en lijntjes. Zo corrigeer je op verantwoorde wijze de mogelijke effecten van het ouder worden. Fillers zijn, net als botuline toxine, tijdelijk. Er bestaan permanente fillers, maar die mogen sinds 2015 niet meer worden toegepast. Permanente fillers blijven namelijk een lange tijd in je lichaam zitten, waardoor ontstekingen kunnen optreden. Laat een fillerbehandeling daarom zeker niet zomaar overal uitvoeren.

02
Botox en fillers zijn hetzelfde

Fabel. Wat precies het verschil is tussen botuline toxine en fillers komt tijdens een intakegesprek zeker naar voren, want er bestaan duidelijke verschillen. De werkzame stof botuline toxine, laat je spieren ontspannen, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Je brengt meer rust in je gezicht. Fillers daarentegen bestaan uit hyaluronzuur die de huid opvullen. Daardoor creëer je meer volume in je gezicht. Het is daarom goed om te kijken welk soort rimpel moet worden behandeld. Op basis daarvan wordt de keuze gemaakt voor botuline toxine of fillers.

03
Een fillerbehandeling geeft direct resultaat

Feit. In tegenstelling tot een botuline toxine injectable behandeling, welk pas na 1-2 weken resultaat geeft, is het resultaat van een fillerbehandeling direct zichtbaar. Houd er wel rekening mee dat er sprake kan zijn van een zwelling en/of roodheid van de huid. Dit verdwijnt gelukkig vanzelf na enkele dagen. Het definitieve resultaat kunnen we na 2 weken het beste samen beoordelen.

04
Je kan botuline toxine alleen voor cosmetische redenen gebruiken

Fabel. Migraine, overmatig transpireren of tandenknarsen kunnen goed worden behandeld door middel van botuline toxine. Het is helaas bij veel mensen nog onbekend, maar botuline toxine wordt al jaren voor deze indicaties gebruikt. Het laat namelijk de spieren ontspannen die daar verantwoordelijk voor zijn. Tijdens een gratis intakegesprek vertel ik je hier graag meer over.

05
Er bestaat baby-botox

Feit. Baby-botox is een behandeling met een lagere dosis botuline toxine. Het is wel hetzelfde middel, alleen worden er mindere hoeveelheden gebruikt. Baby-botox wordt vanwege de lagere dosering ook wel mini-botox genoemd. De reden om voor baby-botox te kiezen is afhankelijk van het resultaat en zal altijd in samenspraak gaan met de cosmetisch arts.

 

Karakteristiek en natuurlijk

Goed om te weten: bij Huid & Laser Kliniek Delft gaan wij altijd voor het behoud van jouw eigen karakteristieke en natuurlijke uitstraling. Na een duidelijke uitleg over de werking van fillers en injectables ga je samen met onze cosmetisch arts in Delft daarom altijd aan de slag met een op maat gemaakt behandelplan.

Auteur

Juliet - Cosmetisch arts

Deel deze blog

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!